Sport

2015.03.14. 20:14

Siófok KC: vereség Vácon, oda az elődöntő

A Siófok meglepetésre kikapott a kiesés ellen harcoló Váctól, így elúszott számunkra a bajnoki elődöntő, érem helyett csak az 5-8. helyért küzdhet az élvonalbeli női kézilabda-bajnokságban szereplő balatoni együttes.

Keszthelyi Zoltán

Ipress Center-Vác–Siófok KC-Galerius Fürdő 32–29 (18–14)
A siófokiaknak ez a hatodik szezonjuk az élvonalban és továbbra is nyeretlenek Vácon, ám ez nem egy szimpla vereség volt, hiszen ezzel a bajnoki elődöntőt bukták el a balatoniak. A váciak már korábban is okoztak kellemetlenséget a balatoniaknak, elég csak az ellenük elbukott Magyar Kupa bronzmeccsre gondolni...
A találkozó előzetesen sima sikert ígért, miután a váciak a kiesés ellen küzdenek, hat győzelmük volt 21 bajnokiból, ráadásul náluk kevesebb gólt csak a Szeged szerzett a forduló előtt a bajnokságban. Mindezek után hatalmas meglepetés, hogy harminckét gólig tudtak jutni a siófokaik ellen, az pedig még inkább az, hogy negyven perc után héttel mentek, 27 gólt szerezve. A balatoniak ekkor Orbán újbóli pályára küldésével nagy hajrát indítottak. Fel is zárkóztak hat perccel a vége előtt kettőre, ám ennél közelebb nem jutottak. Jovetic és Hornyák hetese után már nem volt visszaút számukra.

A siófokaik védekezéséről mindent elmond a harminckét kapott gól, az első félidőben támadásban Erdősi volt a legeredményesebb néggyel, míg a fordulás után Orbán volt öt góllal, míg Szalai négyig jutott, ám ebből háromszor büntetőből volt eredményes. A hetesekből a második félidőben egyetlen gólt szerző Szekerczés egyet rontott a fordulás után.
A váci oldalon Hornyák kilencszer volt eredményes, háromszor hetesből, míg a jobbszélső Jovetic mind a hét találatát akcióból érte el, ahogy a másik szélső Szondi öt találata is így született. Érdekesség, hogy a beálló Fülöp mind az öt gólját az első félidőben szerezte.



A balatoniak a Magyar Kupa búcsú és a fájó KEK kiesés után a bajnokság rájátszásában az 5-8 helyért küzdenek a Fehérvárral, de utazhatnak Debrecenbe, ahol még szintén nem nyertek bajnokit az élvonalban, illetve Békéscsabára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!