Sport

2015.11.18. 21:04

Dalmose örömköre az érdi arénában, nagy csatát nyert meg a Siófok

Női kézilabda NB I Egy kiélezett végjátékban nyert a Siófok KC csapata Érden, a döntő gólt Hrbkova szerezte. A lefújás után Dalmose edző azonnal körbe futotta a pályát örömében.

Keszthelyi Zoltán

Megérdemelten győzött a Siófok KC az Érd otthonában, az egész találkozót a vendégek irányították, a házi csapat mindössze egyszer vezetett a huszonnyolcadik percben.

Hiába volt négygólos előnyben a Siófok a hajrára, egy perccel a vége előtt Krpez egyenlíteni tudott. Ekkor jött Hrbkova, aki eldöntötte góljával a mérkőzést, hiszen az érdieknek tizenegy másodperce az emberelőny ellenére – Orbán nem fejezhette be a meccset büntetés miatt –, kevésnek bizonyult az egyenlítéshez, amit végül Salamakha akadályozott meg a kapuban.
A siker értékét növeli, hogy nagy nyomás alatt játszottak a végjátékban, Dalmose edzőnél az ötvenedik percben szakadt el a cérna, aki reklamálásért sárga lapot is kapott. Orbánékat viszont ezen a napon nem lehetett megállítani, akiket hosszasan ünnepeltek az Érdre kilátogató siófoki szurkolók a lefújás után.

Érd – Siófok KC 24-25 (15-15)

Érd Aréna, 800 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.

Érd: Janurik – Krpez 5, Gonzalez 1, Kisfaludy 2, Klivinyi 3, Signate 4, Fekete 2. Csere: Grignyeva (kapus), Barján 2, Khavronina 4, Szabó L 1(1). Edző: Szabó Edina.

SKC: Salamakha – Hrbkova 5, Elghaoui 2, Németh Cs., Piedade, Orbán 9(1), Erdősi 5. Csere: Pastrovics (kapus), Nikitina, Aguilar 2, Such 2, Deáki, Petersen. Edző: Christian Dalmose.

Kiállítások: 2, illetve 6(2) perc.

Hétméteresek: 3/1 (1/-), illetve 2/2(1/1).

Egy kiélezett végjátékban nyert a Siófok KC csapata Érden, a döntő gólt Hrbkova szerezte. A lefújás után Dalmose edző azonnal körbe futotta a pályát örömében. Keszthelyi Zoltán -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!