Sport

2017.05.21. 16:05

Fodor Márton négy év után távozik a somogyi megyeszékhelyről

A Kaposvári KK–Falco KC találkozó utáni napon az előbbi klub hivatalos honlapján adta hírül, hogy Fodor Márton négy év után távozik a somogyi megyeszékhelyről. Ennek értelmében utolsóra értékelt a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

Kun Zoltán

– Először is gratulálnom kell a Falcónak, igazából bebizonyították, hogy miért voltak a második helyen a középszakasz után – mondta Fodor Márton, a Kaposvári KK idény végén távozó játékosa. – Megmondom őszintén, nem gondoltam, hogy hazai pályán ki fogunk kapni ma, abban bíztam, hogy lesz még egy esélyünk Szombathelyen, de ez nem sikerült. A küzdéssel azt gondolom nem volt gond, de a Falco ma jobban játszott mind támadásban, mind védekezésben. Mi nem voltunk elég agresszívak, főleg a második negyedben. A támadásunk is szétesett abban a játékrészben, kilenc pontot dobtunk, hazai pályán ez nagyon kevés. A végén megpróbáltuk mozgósítani az utolsó energiáinkat, de azért a Falco elég rutinos csapat ahhoz, hogy megtartson egy ilyen nagy előnyt. Sok sikert kívánok nekik a playoffban.

Azt gondolom, hogy gratulálhatunk magunknak is, büszke vagyok Ádámra, Gordánra. Köszönöm a szurkolóknak a meccs végi szép gesztusuk, hogy többször is hangosan skandálták a nevem, nagyon jól esett, és egyben szeretném megköszönni ezt a négy évet is.
Fodor Márton a somogyi klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában így fogalmazott: – Először is szeretném leszögezni, hogy az én döntésem volt, hogy távozok. Családi okai vannak, amiről nem is szeretnék többet mondani. Köszönettel tartozom, hogy itt lehettem 4 évig, nagyon szép emlékeim lesznek erről az időszakról, hiszen minden évben playoffban voltunk. Nyilván maradt bennem hiányérzet, bíztam abban, hogy egy érem azért legalább összejön, sajnos a tegnapi verességgel ez már végképp nem valósulhat meg, emiatt elég csalódott vagyok!
Összességében úgy gondolom, hogy a pályafutásom szempontjából, és mint magánember is jól döntöttem, hogy Kaposvárra jöttem, kiváló játékosokkal és edzőkkel dolgozhattam! Szívből kívánom a klubnak, a városnak és a szurkolóknak – akik befogadtak és mindig éreztem a szeretetüket, kiváltképp tegnap este –, hogy legyen egy olyan csapatuk a közeljövőben, aki bajnoki címért küzdhet.
Úgy tudjuk Fodor Márton sorsa még nem dőlt el, de az időközben bennmaradó Vasas Budapest, valamint az édesapja révén képbe kerülő korábbi klubja, a Debrecen feljutása esetén szívesen látná soraiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!