Sport

2017.05.09. 21:33

Hozta a kötelezőt a Veszprém hazai pályán

Az ötödik forduló elhalasztott mérkőzését pótolták a férfikézilabda-NB I.-ben. A Csurgónak azonban nem sikerült borsot törni Nagy Lászlóék orra alá.

Sonline/NSO

A korábbi összecsapáson a Csurgó meg tudta szorongatni a címvédőt, de ezúttal fölényes győzelmet aratott a Bajnokok Ligájában is érdekelt magyar gárda. a férfi kézilabda NB I-ben.
Az első félidőben még szoros volt a mérkőzés, annak ellenére, hogy egyik csapat sem használta ki igazán helyzeteit. Nagy Lászlóék azonban rákapcsoltak a sípszó előtt, így hétgólos előnynek örülhettek a hazaiak (20-13).


A térfélcserét követően tovább nőtt a címvédő előnye, még emberhátrányból is betaláltak. A csurgóiak nem tudták csökkenteni a különbséget, kevesebb lehetőségük volt gólt szerezni, mint az első harminc percben, így nem sikerült meglepetést okozni, Xavier Sabaté csapata örülhetett a lefújást követően (40-22), már csak azért is, mert ismét a tabella első helyére állt a Veszprém.


FÉRFI KÉZILABDA NB I
5. Forduló, Elhalasztott mérkőzés
Telekom Veszprém–Csurgói KK 40–22 (20–13)
Veszprém, 2800 néző. V: Hargitai G., Markó G.

Veszprém: Mikler – Gajic 1, SULIC 6, Nagy 2, ILICS 9 (1), Iváncsik 3, Chema Rodríguez 1. Csere: Alilovic (kapus), Gulyás 2, Schuch 1, Pálmarsson, Ugalde 2, Marguc 2, Blagotinsek 3, Lékai 3, LIGETVÁRI 5. Edző: Xavier Sabaté
Csurgó: Balogh T. – Varjú 3, Asztrasapkin 2, Hadziomerovic 3, Oslak 2, Mikita 2, RADJENOVICS 5 (1). Csere: Balogh Á., Bartucz (kapusok), Halász, Pordán 1, Hanusz 2, Géczi 2, Csordás, Rodrigues. Edző: Sótonyi László
Kiállítások: 6 ill. 2 perc
Hétméteresek: 1/1 ill. 2/1

Mestermérleg

Xavier Sabaté: – Jó mérkőzést játszottunk, erős csapattal álltunk ki. Remek csapat ellen játszottunk, a csurgói gárda jól kézilabdázik, Sótonyi László jól dolgozik a fiatalokkal. Elégedett vagyok a mérkőzéssel, nem az eredmény volt a cél, hanem hogy együtt tudjunk játszani. A három legfontosabb hét jön a szezonban, harcolni fogunk minden sorozatban a kupáért. A csapat jól áll, friss, reméljük, hogy sérülésmentesen sikerül majd befejeznünk minden bajnokságot.

Sótonyi László: – Kicsit csalódott vagyok, mert több célunk volt, amiket nem sikerült megvalósítani. Két és fél hetes szünet után jöttünk. Szerettem volna, ha több labdát szerzünk, és a kettő-kettő elleni játék is megy.  Ezek nem sikerültek, igyekszünk győzelemmel búcsúzni majd a szezontól, és leszűrni a tanulságokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!