Sport

2017.05.18. 17:37

Megyei I. osztály: Jenő lett a kameruni Eugene-ból

A balatonlellei alakulat már bajnokként léphet pályára a hétvégi 28. fordulóban. A vasárnap 17 órakor kezdődő derbin a szintén az élmezőnyhöz tartozó, sok nagy csatát megélt afrikai légiósokkal megerősített Toponárt fogadják.

Fenyő Gábor

Balatonlelle–Toponár

– A hátralévő három fordulóra hármas célt fogalmaztunk meg: jó játékkal és sérülés mentesen megőrizni a tavaszi veretlenségünket – kezdte Deákvári Antal, a már bajnok Balatonlelle mestere, aki anno a Tatabánya, a Debrecen, majd a Kaposvári Rákóczi színeiben közel 90 meccset húzott le az élvonalban, s ötször talált be. – Az igazi ünneplést két hét múlva a Segesd elleni zárórára tervezzük. Na persze, azért kicsit most is ünneplünk majd: a törzsszurkolóink sütnek-főznek, s a mérkőzés után várják az egész csapatot közös vacsorára.
Balatonlellén nincs eltiltott játékos, viszont Kiss Konrád bokája továbbra sincs rendben. A változatosság kedvéért Böjte Patrik is a bokájával bajlódik, de már újra edzésbe állt, s a remények szerint vasárnap ott lehet majd a pályán a Toponár ellen.


A lellei alakulat az osztályozóra is készül; ha ugyanis sikerrel veszik, akkor igent mondanak az NB III.-as szereplésre.
– Mindenek előtt gratulálunk a Balatonlellének a bajnoki címéhez, de azon leszünk, hogy megszorongassuk az aranycsapatot – mondta Keller Imre, a Toponár technikai vezetője. – A védelmünk egyik oszlopos tagja, Ivusza Tamás legutóbb a Marcali ellen begyűjtötte az ötödik sárga lapját is, így sajnos kénytelen lesz kihagyni a lellei fellépést.
A toponári együttes három afrikai légiósával indul majd csatába; így ott lesz a góllövőlistát utcahosszal vezető gambiai Jammeh Haruna, valamint a szintén NB I.-es múlttal rendelkező ghanai Ellis Samuel Ato és a kameruni Fomumbod Eyah Eugene is. Utóbbit csak Jenőnek szólítják a toponári csapat hívei. Képtelenek ugyanis rendesen kimondani az afrikai játékos becsületes nevét, ami egyébként magyarra lefordítva Jenőt jelent, Eugene pedig gyorsan megszokta az új megszólítást.

Mesterlövészek

A góllövőlista élcsoportja: 1. Jammeh Haruna (Balatoni Vasas, Toponár) 33 gól, 2. Tompa István (Babócsa) 25 gól, 3. Vukan Nikolics (Nagyatád) 24 gól, 4. Horváth Milán (Balatonkeresztúr) 23 gól, 5. Kovács Krisztián (Csurgó) 21 gól, 6. Szőnyi Patrik (Karád) 17 gól.

Szombat – 17 óra:

Kaposmérő–Balatoni Vasas

Legutóbb döntetlent játszott Magyaregresen a sereghajtó Kaposmérő, de megpecsételődött a sorsuk. Mindettől függetlenül gyaníthatóan meg kell majd szombaton izzadnia a Balatoni Vasas társulatának, ha be szeretnék a pontot a megye egytől búcsúzó Kaposmérő otthonában.


Marcali–Nagybajom
Ha létezik három esélyes meccs, akkor ez kétségkívül az. A Marcali legutóbb Toponárról térhetett haza roppant értékes egy ponttal, a Nagybajom pedig az utolsó előtti Somogyvárt küldte haza kilenc góllal.


Nagyatád–Balatonkeresztúr
Egy újabb derbi, aminek nehéz lenne megjósolni a végeredményét. Az atádiak az utolsó pillanatban mentették döntetlenre a csurgói meccsüket, s visszacsúsztak a harmadik helyre. Viszont ők a pályaválasztók.

Vasárnap – 17 óra:
Karád–Csurgó

Az előző két fordulóban egyaránt jutott pont a Csurgónak, ám meglepetés lenne, ha Karádról is pontosan térhetne haza. Elvégre mégis csak kerek 20 pont választja el egymástól a két társaságot.


Tab–Babócsa
Nem akármilyen meccsre számíthatnak a tabi – na meg a csapatukat elkísérő babócsai – szurkolók. A babócsai együttes mindenesetre már annak tudatában léphet majd pályára vasárnap, hogy két nagy ellenlábasa, a Nagyatád és a Keresztúr mit játszott egymással egy nappal korábban.


Mezőcsokonya–Magyaregres
Igazi ki-ki meccs. A Magyaregres négy ponttal többet gyűjtött ugyan, ám a Mezőcsokonya játszik otthon.


Somogyvár–Segesd
Bármi is legyen a meccs vége, a Somogyvár már nem tud elmozdulni a bajnoki tabella 15. helyéről. Ellenben még lehet utolsó...

Megyei I. osztály: Jenő lett a kameruni Eugene-ból -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!