Sport

2017.06.12. 08:20

Családi üzelmek: érdekességekkel van tele a megyei labdarúgás

Meg fognak lepődni: nem kevés olyan együttest találtunk a megye egyben és kettőben, ahol apa és fia ugyanazon csapat színeiben küzd, a Horváthokkal, Baloghokkal, Virághokkal és Kutikkal pedig – ahogy mondani szokás – Dunát lehetne rekeszteni.

Fenyő Gábor

A megyei I. osztályú bajnokságban a Csurgót két család is – mármint a férfi része – erősíti. Az együttest Beke Lajos irányítja, míg a pályán két gyermeke, Bálint és Bence küzd. Utóbbi posztját tekintve kapus, ám az utolsó meccseken már mezőnyjátékosként szerepelt. A helyét Bolla Szilárd foglalta el a kapuban, akinek a fia, Barnabás már tavaly 16 évesen bemutatkozhatott a nagycsapatban.
A nagybajomi együttest a két Károli, Gyula – ő az édesapa – és Máté erősíti, míg a megye egytől elbúcsúzott Somogyvár színeiben a játékosedzőként ténykedő Gyenis Sándor és fia, Roland kergette a labdát. A megyei második vonalban is több ilyen egyletre bukkantunk. Az Északi csoportban a Zamárdi két Szabadit vonultat fel: a Siófoki Bányász egykori élvonalbeli játékosa, Csaba aligha szorul bemutatásra, a gyermeke, Szebasztián pedig kapus. A balatonszárszói alakulatot Pamuki Zsolt dirigálja, míg két fia, Alex és Márk a pályán tüsténkedik.

<hirdetes


Délen is rábukkantunk két ilyen csapatra. Példának okáért Barcson ott van a Kelemen Géza, Kelemen Richárd páros – előbbi az edző –, míg Jután Tóth Norbert játékos-edző és fia, Tóth Martin küzd(ött) vállvetve. Amúgy Tóth Martinból kettő van Jután, ám ők csupán névrokonok. Az első félévben még a Decsi (fél)család, Zoltán és Richárd is a Juta színeiben küzdött, ám az ifjabbik, Richárd télen Hetes felé vette az irányt.
Vannak csapatok, amelyek Horváthok vagy éppenséggel Baloghok egész sorát vonultatják fel. A megye egyes Babócsát négy Horváth – Péter, László, János és Szabolcs – erősíti, ám nincs köztük rokoni kapcsolat, akárcsak a bajnok balatonlellei Baloghok – László, Botond, valamint Bendegúz – között. Maradva Baloghéknál, a Déli csoportban érdekelt Kadarkút Baloghjai is – Csaba, Norbert, továbbá Ádám – csupán névrokonok. A Balogh kontra Horváth (név)versenyt utóbbiak nyerték, lévén a csokonyavisontai csapatban négyen is – a két Máté mellett még Henrik és Zsolt – vannak.
A megye kettőben Északon Öreglakon a fél csapat a Virágh névre hallgat. Azért vannak „csak” öten – Krisztián, László, Dániel, Patrik és János József –, mert a csapat hatodik tagja, János tavaly úgy döntött, hogy játékvezetésre adja a fejét. Délen a bajnok somogysárdi egylet a Kutikra épül(t): a Richárd, Krisztián, Sándor és János alkotta kvartett csapata 137 góljából 75-öt vállalt.

A megyei első és második vonal legjei – ügyvédek a pályán

Horváth Milán(ok). A megye egyben Horváth Milán néven játszottak a legtöbben. Mérőben két ilyen nevű játékos is volt, de akadt Balatonkeresztúron, Nagybajomban, Magyaregresen, s hogy teljes legyen a kép, a megye kettőben Lengyeltótiban is szerepelt egy Horváth Milán.
Ügyvédek a pályán. Az ezüstérmes Keresztúr két ügyvédet is a soraiban tudhat(ott). Dr. Keöves András és dr. Gelencsér András egyaránt a hátsó alakzatot erősítette, ráadásul egymás mellett, a bal oldalon játszottak.
Afrikai légiósok. A most véget ért sorozatban öt afrikai légiós is terelgette a labdát a megye egyben. A toponári hívek a télen a Balatoni Vasastól érkezett gólkirály, a gambiai Jammeh Haruna mellett a ghanai Ellis Samuel Ato és a Jenőként ismert kameruni Fomumbod Eyah Eu­gene alakításainak tapsolhattak, míg a karádi együttest a kameruni Yondo Yvan és a kongói Makitura Noah erősítette.

Balatonberényből Spanyolországba tartott a kapus

Matucza-zarándoklat. Az őszi szezonban hat bajnokit kihagyott a Balatonberény kapusa, Matucza Csaba, aminek prózai oka volt. Spanyolország felé vette az irányt, hogy megcsinálja az El Caminót. Bár azon az ominózus hat meccsen csak négy pontot gyűjtött a Berény, mégis az ötödik helyen kötöttek ki.
Az életkor nem számít. Bár szeptemberben már az 56. születésnapját ünnepli majd, még mindig játszik Kéthelyen Fekete László. Ahogy az ottaniak mondják, minden edzésen ott van – sokszor ő érkezik elsőként –, s korbáccsal sem lehetne elhajtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!