Labdarúgás

2017.07.15. 11:06

Magabiztos kaposvári sikert hozott az edzőmeccs

A Szentlőrinc SE ellen vívta második felkészülési mérkőzését a Kaposvári Rákóczi FC. A somogyiaknál ezúttal is több próbajátékos kapott lehetőséget Artner Tamás vezetőedzőtől.

Klein Péter Nándor

Remekül kezdte a mérkőzést a Kaposvár, rögtön ellenfele fölé nőtt, s sorra dolgozta ki a helyzeteket. Androka Péter és Rajczi Péter lövésénél valamint Ur László fejesénél még védeni tudott a szentlőrinci kapus, míg Szakály Attila bombájánál és Nagy Krisztián kapufájánál szerencséjük volt a vendégeknek. A harmincadik percben viszont Hadaró Valentin mesteri szabadrúgásával megszerezte a vezetést a Rákóczinak, hét perccel később pedig Rajczi Péter duplázta meg a hazaiak előnyét.

A szünetben sort cserélt Artner Tamás, de a játék képe nem változott: a Rákóczi többet birtokolta a labdát, s többet is támadott, azonban számos helyzetet kihagyott. Mayer Milán és Yannick is ziccert rontott. Egy kontra után kis híján szépítettek a vendégek, de Borsi Bence bravúrral hárított, akárcsak a másik oldalon Iványi Botond Ivancsics Gellért lövésénél. A találkozó hajrájában azonban újra rezdült a lőrinci háló: Yannick centerezését Mayer Milán passzolta közelről a kapuba.

A Rákóczi a következő felkészülési találkozóját a szintén harmadosztályú Pécs ellen játszsa, szerdán 19 órakor a Rákóczi-stadionban.

A kaposváriakkal kapcsolatos további hír, hogy a klub szerződtette Ur Lászlót és Bakos Bencét. Előbbi a Nyíregyháza, utóbbi a Balmazújváros csapatától érkezett a Rákóczihoz.

Mestermérleg

Artner Tamás: Az első félidőben tetszetős volt a játék, annak ellenére, hogy fáradt a csapat, s ez meg is mutatkozott a támadózónában hozott döntéseknél. A második félidei csapat szintén jól játszott, de ekkor is rengeteg helyzetet kihagytunk.

Túri Zsolt: Sokkal összeszokottabb csapat a Kaposvár, amely előrébb is tart. Rengetegen távoztak tőlünk, a pótlásukra sok próbajátékos érkezett, akiket ezen a mérkőzésen is teszteltünk.

Kaposvári Rákóczi FC–Szentlőrinc SE 3–0 (2–0)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 200 néző. V.: Böröczi.

Kaposvári Rákóczi FC I. félidő:Slakta – Szabó A., Ludánszki, Hadaró – Nagy J., Nagy K., Szakály A., Ur, Kollega K. – Rajczi, Andorka. II. félidő: Borsi – Lakatos G., Havas, Fodor M. – Tihanyi, Bodnár D., Ivancsics, Böjte, Vajda R. (Mayer, 70. p.) – Yannick, Sóron. Vezetőedző: Artner Tamás.

Szentlőrinc SE: Paczéka (Iványi, 78. p.) – Kiss M. (Temesvári, 58. p.), Dudás, Keresztes (Szabó M., 73. p.) – Cseszlai – Fenyvesi (Tóth G., 58. p.), Királyházi (Aszalós, 70. p.), Berdó (Virágh, 65. p.), Hampuk (Pál, 75. p.), Németh M. – Tóth A. (Bodor, 58. p.). Vezetőedző: Túri Zsolt.

Gólszerzők: Hadaró (30. p.), Rajczi (37. p.), Mayer (83. p.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!