Kézilabda

2023.01.18. 20:39

Hatodik idegenbeli bajnokiján harmadik pontját szerezte a Siófok

Nem megy idegenben a Siófoknak, mely egymás után ötödik tétmérkőzésén maradt nyeretlen. Budaörsön a gyenge támadójátékuknak köszönhetően maradt el a siker, melynek lehetősége a kezükben volt az utolsó pillanatokban.

Keszthelyi Zoltán

Fotó: Németh András

A szezonban ez volt a tizenhetedik tétmérkőzése a siófokiaknak, akikkel eddig mindössze egyszer, a Fradi ellen fordult elő, hogy ilyen kevés gólt szerezzenek. A második játékrészben dobott hétre viszont nem volt példa, negatív rekor az egy félidő alatt szerzett találatok számában! Budaörs pedig finoman szólva nem a legjobban védekező együttes az élvonalban, átlag 28,1 gólt kaptak a bajnokságban, a legjobb teljesítményt a DVSC ellen mutattak, melytől „csak” huszonhármat kaptak! Ezt most alaposan túlszárnyalták… A legutóbbi bajnokin az Érd huszonhét, azt megelőzően az újonc Békéscsaba pedig huszonnyolc gólt dobott nekik, a formájuk alapján nem tűnt úgy, hogy ilyen védőmunkára képesek.

A döntetlen annak tükrében nem rossz eredmény a vendégektől, hogy az utolsó tizenkét percben mindössze egyetlen gólra voltak képesek Mavsar révén, aki 105 másodperccel a vége előtt, döntetlennél (19-19) büntetőt rontott! Ez utóbbinak is köszönhetően már valamivel több mint négy perccel a lefújás előtt kialakult a végeredmény…

Az iksz miatt leginkább a balatoniak bosszankodhatnak, kezükben volt ugyanis a két pont! Az utolsó percen belül előbb Szabó-Májertól vették el a labdát a játékvezetők támadásban szabálytalanság miatt, majd Gulyás-Zsigmond kapott két percet, ami nagy esélyt kínált a somogyiaknak az utolsó 34 másodpercre. Meg is jött a lövőhelyzet Debreczeni-Klivinyinek, de hiába, majd Pálos-Bognár adta el a labdát, amit az oldalbedobást követő indításnál viszont Mavsar nem tudott elkapni, amivel véget ért ez a kaotikus, sok hibát és gyenge játékvezetést hozó hatvan perc.

Debreczeni-Klivinyiék októberben nyertek utoljára vendégként Kisvárdán, azóta ikszeltek a román Cisnedievel (28-28), majd kikaptak Dunaújvárosban (24-25), a MTK otthonában (32-33), Besanconban (21-30), majd jött ez a budaörsi iksz. A nemzetközi találkozókat leszámítva ez volt a hatodik bajnokijuk idegenben Uros Bragar tanítványainak, akik ezeken mindössze három pontot szereztek.

 

K&H Liga, 11 forduló:

Moyra-Budaörs Handball – Siófok KC 19-19 (13-12)

Budaörs, Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand, 760 néző. Vezette: Sándor Gy., Szabó B.

Budaörs: Varjas-Sipeki – Szabó-Májer 4, Schneider 1, Pálos-Bognár 4(2), Szabadfi 2, Hudák, Tóth M. 2. Csere: Vártok R. (kapus), Szekerczés 4(1), Gergely-Zsigmond 2, Vártok T., Smid, Kiss M., Mlinkó. Vezetőedző: Buday Dániel.

SKC: Rajcic – Kojic 2, Papp N., Debreczeni-Klivinyi 3, N’diaye, Milosavljevic 5, Mavsar 6(2). Csere: Kajdon, Wald, Sirián, Abdourahim. Vezetőedző: Uros Bregar.

Kiállítások: 4(-), illetve 4(-) perc.

Hétméteresek: 4/3(1/1), illetve 4/2(2/1).

Címkék#SKC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!