vita

2018.05.09. 12:08

Az Atlético elnöke már nagyon unja a Barca célozgatásait

Miguel Ángel Gil Marín, az Atlético Madrid elnöke közleményben fejezte ki elégedetlenségét az FC Barcelonával szemben, miután a katalán futballklub részéről többen is célzást tettek Antoine Griezmann nyári szerződtetésére.

MADRID, SPAIN - MAY 6: Antoine Griezmann of Atletico Madrid is seen at bench during the La Liga match between Atletico Madrid and Espanyol at Wanda Metropolitano Stadium on May 6, 2018 in Madrid, Spain. Burak Akbulut / Anadolu Agency

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Burak Akbulut

A vezető a madridi egyesület honlapján közzétett írásban kifejtette: elegük van abból, hogy a Barcelona elnöke, egyik játékosa és vezetője egy olyan labdarúgójuk jövőjéről beszél néhány nappal az Európa-liga döntője előtt, akinek élő szerződése van.

„Ez teljes tiszteletlenség az Atlético Madriddal és a szurkolóival szemben”

- fogalmazott az elnök.

Miguel Ángel Gil Marín kiemelte, hogy a klub álláspontja Griezmann-ügyben egyértelmű, és erről már több alkalommal adott félreérthetetlen nyilatkozatot.

„Soha nem tárgyaltunk Griezmannról, és ez nem is áll szándékunkban”

- mondta. Hozzátette: néhány hónappal ezelőtt ezt személyesen is elmondta Josep Maria Bartomeunak, a Barcelona elnökének. Arra is figyelmeztette katalán kollégáját: amennyiben a szezon hajrájában nyomást gyakorolnak a francia játékosra – a két klub sokáig versenyben volt a bajnoki címért -, aki ennek hatására a távozás mellett dönt, sportszerűtlen viselkedésük miatt kártérítésre kötelezi őket.

A spanyol sajtó a napokban arról számolt be, hogy a Barcelona a nyáron hajlandó kifizetni Griezmann 100 millió eurós (31,5 milliárd forintos) kivásárlási árát. A 27 éves francia támadót négy évvel ezelőtt igazolta le az Atlético, a szerződése 2022-ig érvényes. Griezmann kulcsembernek számít abban a spanyol együttesben, amely jövő szerdán Lyonban, az Európa-liga döntőjében találkozik az Olympique Marseille csapatával.

Borítókép: Griezmann gondterhelt arccal ül a padon az Espanyol elleni bukott La Liga-meccsen

AFP / Anadolu Agency / Burak Akbulut

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!