becsületmentés

2017.07.25. 16:05

Megszerezték a kilencedik helyet a női kardozók

A nyolcaddöntőt elbukó magyar női kardválogatott legjobb esetben a kilencedik helyen végezhetett a lipcsei vívó-világbajnokság keddi napján. Teljesítették a feladatot.

A Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta, Garam Nóra összeállítású csapat a mexikóiaktól elszenvedett vereség után a nyolcaddöntős mezőny alsó ágán három győzelmet aratott: a fehéroroszokat 11, a spanyolokat négy, a lengyeleket pedig hat tussal verte.

A spanyolok ellen a jó kezdés után az ellenfél vette át a vezetést, de az utolsó pár előtt már ismét a magyaroknál volt az előny, s az egytalálatnyi különbség a végéig még tovább nőtt. Márton vívott igazán hatékonyan, három asszója során összességében nyolccal több tust adott, mint amennyit kapott. Pusztai plusz hárommal, Katona mínusz héttel fejezte be ezt az összecsapást.

A lengyelekkel fordulatos mérkőzést vívtak a magyarok. A kilencedik párharcnak 40-39-ről ment neki Márton és Malgorzata Kozaczuk, de a magyar kardozónak sikerült egy 5-0-s sikerrel lezárni az ütközetet, illetve a versenynapot. Ezúttal Márton plusz ötös találatarányt hozott össze, Pusztai plusz négyest, a Katona helyére bekerült Garam pedig mínusz hármast úgy, hogy két asszót szűken megnyert, egyben viszont hét tussal kikapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!