Elfáradt

2019.07.27. 14:11

Milák Kristóf negyedik lett 100 méter pillangón

A 19 éves magyar úszó szerdán 200 méter pillangón a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps 2009-es világrekordját a múltnak átadva diadalmaskodott a kvangdzsui világbajnokságon, két nappal később 100 méteren az előfutamból 51.42-es, az elődöntőből 50.95-ös idővel jutott tovább.

Kvangdzsu, 2019. július 27. Milák Kristóf és a gyõztes amerikai Caeleb Dressel a férfi 100 méteres pillangóúszás döntõje után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 27-én. Milák Kristóf negyedik lett 100 méter pillangón. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A Honvéd tinédzsere előzetesen azt mondta, az elődöntőben Phelps-világcsúcsot döntő Caeleb Dresselre kell majd figyelnie a fináléban, és amennyire csak lehet tapadni szeretne az amerikai klasszisra. Dressel – aki nagyjából fél órával korábban több mint négytizedes előnnyel nyert 50 méter gyorson – a rajt után kilőtt: Milák próbálta tartani a lépést, 50-nél harmadiknak fordult. Ekkor az amerikai a kidelfinezéssel óriási előnyt szerzett, eldöntötte a versenyt, Milák pedig végül elődöntős idejénél gyengébb eredménnyel, 51.26 másodperccel csapott célba.

„Nem ezt akartam. Azt hittem, jobb lesz, nem úgy sikerült, ahogy gondoltam. Nagyon rosszul jött ki a fal, ott kaptam egy testhosszt. Próbáltam visszahozni a második ötvenen, de csak így sikerült. Elfáradtam az utolsó napra, nem tudom, hogy testben vagy fejben-e, talán az utóbbi”

- értékelt csalódottan Milák.

Forrás: MTI

Borítókép: Milák Kristóf és a győztes amerikai Caeleb Dressel a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!