Sztárvilág

2009.08.03. 11:26

Steiner Kristóf is veszélyben lehet

Ketten is meghaltak Tel-Aviv-ban, amikor egy ismeretlen lövöldözni kezdett a helyi melegközösség központjánál. A VIVA TV egykori műsorvezetője - aki internetes oldalán ír az esetről - éppen az helyiek toleranciája miatt költözött nemrégiben a tengerparti városba.

Kiskegyed Online

íextra>

Két ember meghalt, tizenegy pedig megsebesült szombaton Tel-Aviv-ban amikor egy fekete ruhás, álarcos férfi automata fegyverből tüzet nyitott fiatalok egy csoportjára a helyi melegközösség központjánál. Egy fiú és egy lány a helyszínen életét vesztette, többen még mindig életveszélyben vannak. A tettes elmenekült a helyszínről.

A belbiztonsági miniszter homofób támadásról beszél

Egyelőre nem tudni biztosan, mi volt az indítéka a bűncselekménynek, a központot előzőleg nem fenyegették meg – nyilatkozta a helyi rendőrfőnök. A hatóságok elővigyázatosságból elrendelték a melegszervezet helyiségével szomszédos melegbár bezárását, és fokozott óvatosságra intették a többi hasonló intézményt. Jichák Aharonovics belbiztonsági miniszter azt mondta a katonai rádióban, hogy homofób támadásról van szó, és azt ígérte, a rendőrség mindent megtesz azért, hogy kézre kerítse a tettest. Még aznap éjszaka több ezren gyűltek össze a klubnál, hogy elítéljék a támadást. Köztük volt Nican Horovic, az izraeli parlament egyetlen tagja, aki nyíltan vállalja homoszexualitását. Szavai szerint nem kétséges, hogy az izraeli melegek közössége ellen ez volt a valaha elkövetett legsúlyosabb támadás.

A tolerancia miatt is költöztek

„Izraelben senki nem szól be nekünk, ha kézen fogva sétálgatunk az utcán” - nyilatkozta nemrégiben Steiner Kristóf Kristóf. A VIVA egykori műsorvezetője éppen azért költözött orvostanhallgató párjával Tel-Aviv-ba, mert Izraelben toleránsabban viszonyulnak a melegekhez.

„Ott nyugodtabb a melegek élete, hiszen a büszkeségnapi rendezvényeken is lényegesen ritkábbak arrafelé az atrocitások” –bizakodott akkor a sokoldalú tévés.

Zökkenőmentes volt a beilleszkedés

Kristóf egyébként könnyedén be tudott illeszkedni Izraelben. A tévés és párja, Nathan Tel-Avivban találták meg álmaik lakását, amely szebb helyen nem is lehetne. A tengerparti kilátással rendelkező apartmant Steiner már be is rendezte. Munkája miatt sem kell aggódnia, több interjú-lehetőséget is kapott. Bár a zsidó államban valóban nagyon ritka a nemi hovatartozáshoz kapcsolódó támadás, a szombat esti támadás után elgondolkodtató lehetett a magyar fiú számára, aki internetes oldalán megosztotta olvasóival az esettel kapcsolatos élményeit. Annál is inkább, mivel Izrael más területeivel ellentétben a tengerparti, kozmopolita Tel-Aviv-ban eddig soha nem került sor ilyen irányú támadásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!