adomány

2017.10.26. 10:27

George Clooney egymillió dollárral küzd az afrikai korrupció ellen

Átszámítva 262 millió forintot ajánlott fel az afrikai háborús bűnök és korrupció elleni küzdelemre a népszerű amerikai filmsztár.

US actor and director George Clooney attends the photocall of the movie "Suburbicon" presented out of competition at the 74th Venice Film Festival on September 2, 2017 at Venice Lido. / AFP PHOTO / Tiziana FABI

Fotó: AFP

A Clooney által létrehozott Igazságért Alapítvány szerdán jelentette be, hogy jelentős támogatást nyújt a Sentry nevű szervezetnek, amelyet a színész részvételével azért állítottak fel, hogy leleplezze az afrikai fegyveres konfliktusok mögött meghúzódó pénzügyi hálózatokat. Clooney közleményében hangsúlyozta:

„a csoport legfőbb célja, hogy a háború ne fizetődjön ki senkinek.”

A pénzgyűjtő kampányban, amelyben más hírességek, köztük Don Cheadle is adakoztak, összesen 3,45 millió dollár (905 millió forint) gyűlt össze a korrupció elleni harcra.

A Sentry azt ígérte, hogy a támogatás révén olyan jelentéseket finanszíroz jövőre, amelyek felderítik az

„állami rablásokat, és a háború sújtotta Dél-Szudánból, Szudánból, Kongóból, Szomáliából és a Közép-afriki Köztársaságból történő illegális pénzkiáramlást”.

A Sentry szervezetet 2015-ben Clooney és John Prendergast emberi jogi aktivista alapította.

Borítókép: George Clooney

AFP PHOTO / Tiziana FABI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!