támadás

2021.02.09. 08:52

Közérdekű munkát kaphat az idős nőt szétharapdáló kutya gazdája

Kiszökött a lyukas kerítésen, és csúnyán megharapdálta az idős nőt a kutya. Most ítéletetre vár – a gazdája.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Az ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal a 23 éves férfival szemben, akinek a kutyája többször megharapott egy utcán sétáló asszonyt.

A fiatal férfi és édesapja 2020 októberében a lakóházuk utcafronti drótkerítését javították, amit a munkálatok közben részben megbontottak, így azon egy nyílás keletkezett. Az édesapának egy idő után dolga akadt, ezért a fia egyedül folytatta a munkát, nem sokkal később azonban elment építőanyagért a szomszédba, ezáltal három éves, udvaron tartott Staffordshire terrier keverék kan kutyáját őrizetlenül hagyta. A kutya ekkor figyelt fel az ingatlan előtt sétáló 80 éves sértettre, és a kerítés megbontása miatt kialakult nyíláson keresztül kiszaladt az utcára, ahol rátámadt az idős asszonyra, akit a lábszárán és a bokáján is megharapott, ezáltal neki nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket okozott.

A kutyatámadásnak az vetett végett, hogy az idős asszony kiabálására a vádlott, annak élettársa, és az egyik szomszéd is a helyszínre érkezett, melynek hatására az eb visszament az udvarra. A Nagyatádi Járási Hivatal később a vádlottal szemben állatvédelmi bírságot szabott ki, majd a megfigyelési zárlat leteltét követően a kutyát a vádlottnak visszaadta.

A Nagyatádi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel közérdekű munka kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

 

Címképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!