Választás 2010

2010.04.11. 22:52

A győztes Fidesz a Kaposban ünnepelt

Hatból hat. A kaposvári Kapos Hotelben ünnepelt s tartott sajtótájékoztatót a Fidesz 23 óra után. Elhangzott: elég volt az ígérgetésekből, dologidő van.

Vas András

A folyamatos tapsot csak egyszer szakította meg fütty: Lendvai Ildikó Kubatov-szavazós bejelentésénél. Aztán persze az MSZP elnöke is kiérdemelte a maga tapsát, amikor bejelentette, hogy a szocialisták elvesztették a kormányzás lehetőségét. S ettől kezdve az ünneplésé volt a főszerep a Kapos Hotel éttermében, hiszen sorra érkeztek az eredmények, s két kivétellel mindenütt a Fidesz-KDNP jelöltjei végeztek az élen.



Aztán Hunyadkürti György kapta meg a mikrofont, s egy verssel köszöntötte a győzteseket. A két kaposvári képviselőt, akik Szita Károly polgármester oldalán vonultak az emelvényhez. Szólt a Fidesz-himnusz, a Roxette-től a Hallgass a szívedre, s hosszú percekig állva tapsolták a szimpatizánsok a megyeszékhely és környékének két új honatyáját.

- Most már nyíltan örülhetünk - jelentette ki Szita Károly. - Az ország és Kaposvár választott és győzött. Sokat dolgoztunk az elmúlt években, éptettük a várost, s most új lehetőséget kaptunk:í olyan országban élhetünk a jövőben, ahol az ember áll a középpontban. Persze nekünk is tennünk kell tovább a dolgunkat, ezért holnap már le is ülünk az új képviselőkkel, hogy tovább dolgozzunk, ami a kaposváriaknak a legfontosabb.

A polgármester ezután felkonferálta a megyeszékhely új egyéni képviselőjét, Heintz Tamást.

- Más, új világ kezdődik holnaptól - mondta a somogyi 1. választőkerület győztese. - Hatvanöt év után ismét polgári képviselője lesz Kaposvárnak. De tanulnunk kell a szocialisták hibáiból, nem felejthetjük el azokat, akik megválaztottak bennünket. A siker korszaka kezdődött el ma este, de nem a politikusoké, hanem az embereké.

Heintz Tamás hozzátette, a kaposvári szavazatok közel hatvan százaléka a bizalom jele, amivel nem lehet majd visszaélni.

- Kellett a hit, hogy végig tudjuk csinálni - folytatta a képviselő. - Komoly munka volt, s hit nélkül nem ment volna. És ez a legfontosabb: hinni és remélni tudjanak az emberek. S h így lesz, megenyhül és háttérbe szorul a szélsőség is.

Gelencsér Attila, a somogyi 2. körzet új képviselője először a megye többi, szintén fideszes képviselőjének gratulált a győzelemhez.

- Hatból hat - mondta, s erre ismét kitört az ünneplés. - Szeretném megköszönni a 68 településnek, hogy egyértelműen a változásra szavaztak. Nem a szavazatok a fontosak, hanem a bizalom, mely mögöttük áll. Az én esetemben 19 ezer ember bizalma, mellyel jól kell sáfárkodni, hiszen nm biztos, hogy velünk szemben is olyan türelmesek lesznk, mint a szocialistákkal voltak.

Gelencsér Attila szerint vissza kell adni a képviselői munka becsületét, s ehhez ugyanolyan kapcsolatban kell maradni az emberekkel, mint a kampány során. Ezért megígérte, egy hónapon belül minden településre visszatér, hogy lássák az emberek, az új képviselő komolyan gondolta, amit a kampány során ígért.

Egy beszélgetés során egy idős bácsi azt mondta - mesélte végül -, ha megválasztanak, fiam, elég volt az ígérgetésből. Most ugyanis dologidő van.

A hangulat azonban előrevettette: csak holnaptól. Az este és az éjszaka ugyanis az ünneplésé volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!