Választás

2022.03.27. 20:25

Összefogásra és szavazásra buzdítottak a politikusok Siófokon

Siófokon tartotta régiós kampányzáró rendezvényét az Egységben Magyarország ellenzéki összefogás vasárnap este. Néhány tucatnyian a Kálmán Imre Művelődési Központ színháztermében hallgatták a meghívott politikus beszédét, a többség azonban a város Fő terén kivetítőn keresztül követte az eseményt.

Marosi Gábor

Fotó: NemA

 Idősek, fiatalok és kisgyermekes családok is kíváncsiak voltak a rendezvényre, de néhány kormánypárti szimpatizáns is feltűnt a tömegben. 

Róna Péter és Jakab Péter Fotó: Németh András 

Az eredetileg este 6 órára meghirdetett kampányzáró esemény bő tíz perc késéssel kezdődött. Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter viszont valamikor háromnegyed 7 előtt érkezett meg a színházterembe. Bevonulását nemcsak a teremben ülők, hanem a szabadtéren tartózkodók is tapssal fogadták. 

Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje arra kérte a választókat Siófokon, hogy szavazzanak az Egységben Magyarország jelöltjeire. Megtapsolta azokat, akik szavazatszámlálónak jelentkeztek április 3-ra. Úgy fogalmazott: a választás után a hatalom szeretetét váltsa fel a szeretet hatalma. Márki-Zay Péter azt is mondta: szeretetországot akar építeni az Egységben Magyarország ellenzéki összefogás. 

A Somogy 4-es választókerület összellenzéki országgyűlési képviselő-jelöltje Potocskáné Kőrösi Anita is választásra buzdított Siófokon. Arra kérte a választókat, hogy járuljanak április 3-án az urnákhoz és vigyenek magukkal legalább egy embert. Úgy fogalmazott: a választáson egyetlen tollvonással dönthetünk jövőnkről. 

A rendezvényen helyi és országos ismeretségű politikusok szólaltak fel. Beszédet mondott Lengyel Róbert, Siófok polgármestere,  Dobrev Klára, Jakab Péter és Kunhalmi Ágnes is. Szinte kivétel nélkül, még a műsorvezető is arra buzdította az embereket, hogy éljenek szavazati jogukkal április 3-án. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!