szomorú a szíve

2018.07.03. 15:50

Maradona ingyen is vállalná az argentinokat

Nyolc évvel menesztése után Diego Maradona jelezte, hogy ingyen is elvállalná újból a szövetségi kapitányi posztot az argentin labdarúgó-válogatottnál, amely a nyolcaddöntőig jutott az oroszországi világbajnokságon.

Az 57 éves világbajnokot erről egy venezuelai tévéműsorban kérdezték meg – annak ellenére, hogy a jelenlegi szakvezető, Jorge Sampaoli szerződése 2022-ig szól.

„Igen, és ingyen is csinálnám, nem kérnék érte semmit”

- szögezte le Maradona, akinek 2010-ben, a vb-negyeddöntőben a németektől elszenvedett 4-0-s vereség után kellett távoznia. Azóta csak két egyesült arab emírségekbeli klubnál dolgozott.

„Mindenki azt hiszi, hogy most boldog vagyok, de a szívem szomorú.

Rosszul esik, hogy minden, amit felépítettünk, ilyen könnyen összeomlott” – tette hozzá.

A korábban évekig kokainfüggőséggel küszködő Maradona az oroszországi vb során főként botrányos viselkedésével hívta fel magára a figyelmet. A Nigéria elleni csoportmérkőzés után dülöngélve a középső ujjait mutogatta a közönségnek, illetve a találkozó alatt hol sírva fohászkodott, hol aludni látszott, valamint egy saját magát ábrázoló nagy méretű képet mutogatott. Egy másik meccsen a díszpáholyban szivarozott, ezért később elnézést kért, mondván, nem tudta, hogy nem szabad dohányozni a stadionokban.

Az argentinok a múlt szombati nyolcaddöntőben 4-3-ra kikaptak Franciaországtól Kazanyban.

Borítókép: Maradona emlékezetesebb alakítást nyújtott, mint az argentin válogatott

AFP PHOTO / Saeed Khan

Ezek is érdekelhetik