Vélem-én

2008.11.10. 07:59

Mocskos rongyaink

Egy hete kínlódik azon a két ország, a saját igazát a másik hibájában keresve, mi is történt pontosan a szlovákiai futballmeccsen. A verbális állóháborúban már mindenki érintett lett, a vizsgálatok nem megnyugtatóak a magyar fél számára, a szlovákoknak viszont a magyarországi reakciók nem tetszenek.

Szűcs Tibor

Szombaton kiderült: a dunaszerdahelyi rendőrattak csak arra jó, hogy egységbe kovácsolja azokat a magyar focidrukkereket, akik miatt jóérzésű ember nem jár honi lelátókra. A tetemre hívott, eltévedt tinédzserhad Trianonozott a pesti utcán, néhányan leköpdösték a szlovák sajtó munkatársait.



De már nem elég, ha a saját fővárosunkat teszik tönkre, a Nemzeti Őrsereg elnevezésű military-szerepjáték félőrültjei Királyhelmecre kocsikáztak világháborús emlékművet koszorúzni az első Bécsi döntés (1938. nov. 2.) évfordulója miatt szombaton. Keménylegényesen megemlékeztek a fasizálódó Európa- térképrajzolás évfordulójáról. Természetesen a szlovák hatóságoknak nem tetszett  a nyilasokéra kopaszodó egyenruha és a bakancssuhogás. A balhék összeérnek. Néhány mondatban oda lehet írni ezt is az alá a tudósítás alá, amit leköpdösött tudósító ír pesti élményeiről.

Az Új szó című szlovákiai magyar napilap Budaházy György megélhetési szélsőjobboldalit operettfasisztának nevezte, a bekocsikázó, primitíven óbégató követőit pedig felelőssé tette azért, amiért 1989 óta most a legélhetetlenebb a felvidéki magyarságnak Szlovákia.
Igen, nekik maradni kell, és Deákné vászna mocskos, nálunk gusztustalan rongy. A patyolat számláját pedig a kisebbségben élő félmillió magyar fizeti meg odaát, minden nap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!