Vélem-én

2014.09.19. 07:49

Útvesztő

A gazdasági szereplők jelenleg úttalan utakon szállítva próbálnak versenyre kelni infrastrukturálisan szerencsésebb térségekben működő riválisaikkal.

Vas András

Az előzmények alapján örök parlamenti képviselőséget jelentene, ha bizonyíthatóan egy kaposvári honatya vagy -anya lobbizná ki a 67-es gyorsforgalmi út Balaton és a megyeszékhely közötti szakaszának befejezését, hiszen már a parttalan ígérgetés is a T. Házba repített itt szocialistát és fideszes egyaránt: ha annyiszor száz méter épült volna meg a településeket elkerülő útból, ahányszor politikusi szólamként elhangzott a gyorsforgalmi, a Füredi-laktanyától nemhogy Szemesig, de Pozsonyig járhatnánk évek óta, s futotta volna Balaton felett átívelő hídra, esetleg tó alatti alagútra is...

Csakhogy a különböző pártállású képviselők a helyi párnacsatában annyira kifulladtak, hogy a parlamentben már nem maradt elég szuflájuk és energiájuk megfelelő időben és helyen az asztalt verni – hiába lobbizott érte állítólag vállvetve két szocialista miniszter, csak nem akart összeérni a Balaton, illetve Kaposvár felől megépített két szakasz, mint ahogyan az újak fülkeforradalmi lendülete is csak a 2010 tavaszáig tartott, aztán különösebb kerítésharapdálás nélkül tudomásul vették, hogy előbb két, aztán három évvel tolódjon a kampányban azonnalinak ígért projekt.Mely Kánaánt persze nem hozna, gazdasági fellendülést viszont bízvást, s utóbbi nem azért hihető, mert tekintetes uramék és asszonyomék mondják, sokkal inkább, mert a helyi gazdasági szereplők is ezt állítják. Akik jelenleg úttalan utakon szállítva próbálnak versenyre kelni infrastrukturálisan szerencsésebb – értsd: jobban lobbizó képviselőket a parlamentbe küldő – térségekben működő riválisaikkal, fennmaradni a gazdasági térképen, melyen a Balatontól délre meglehetősen sok a fehér folt. Melyeket persze be lehetne satírozni, hiszen amúgy például Kaposvárnak semmivel sem rosszabb a pedigréje, mint mondjuk Gyöngyöshalásznak, ahol éppen most kezdi építkezni és teremt ezer új munkahelyet egy indiai gumimulti. Csak éppen normális úton elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!