Vélem-én

2017.03.02. 06:00

Fogadj örökbe rendezvényt!

Egy olyan nehéz gazdasági évben, amikor a gazdagabb önkormányzatok közé sorolt Siófoknak is meg kell húznia a gyeplőt, nem meglepő arról hallani, hogy a rendezvényekre költhető összegekből le kell faragnia a városnak.

Kolumbán Tünde

Annyira azért nem nagy a baj, hiszen számos nagyrendezvényt szervez Siófokon hagyományosan a Kálmán Imre Kulturális Központ, a Fürdőegylet és már az önkormányzat cége is. A strandüzemeltető Balaton-parti Kft. sem marad ki a sorból azzal, hogy a délipart legnagyobb szabadtéri színpada az idei évtől az ő portfoliójukat gazdagítja, így vélhetően a cég is belép a rendezvényszervezők körébe.



Siófok turisztikai stratégiájának fontos részét képezik a rendezvények, különösen azok a programok, amik a nyári csúcsszezonon túl hozhatnak vendéget a városba. A marketingköltéssel mindemellett 2017-ben csínján kell bánni, hallhattuk – ha nem is szó szerint – a képviselőktől. Ezért is fogalmazódott meg egy felhívás, miszerint a helyi vállalkozóknak is érdeke a színes programkínálat biztosítása, így anyagilag őket is érdekeltté kellene tenni a rendezvénytámogatásban.

Hogy nyitott fülekre talál-e a kezdeményezés, idővel kiderül, noha efféle nagymecénások néhány pozitív kivételtől eltekintve az elmúlt időszakban sem feltétlenül taposták egymás sarkát a városi rendezvények esetében.
Bizonyítani persze sosem késő a rendezvény-örökbefogadás terén és talán nemcsak a városvezető által túlpropagált fekvenyomó bajnokság esetében mozdulnak meg a támogatók, hanem a másfajta értéket teremtő rendezvények is élvezhetik a vállalkozói tőkében rejlő segítség erejét.

Címkék#siófok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!