kosárlabda

2020.12.15. 19:30

Nikola Lazics a Kapovári KK új vezetőedzője

Megtalálta a távozó Fekete Ádám vezetőedző utódját a Kaposvári Kosárlabda Klub. Az új tréner az elmúlt években hazánkban is több helyen megforduló szerb-magyar kettős állampolgárságú Nikola Lazics lesz.

Kun Zoltán

Győr 20190215 Kosárlabda 2019 férfiak Magyar kupa MK elődöntő Jászberény Falco Szombathely Nikola Lazics Fotó: Dömötör Csaba Nemzeti Sport

Fotó: Dömötör Csaba

Rutinos, több élvonalbeli csapatnál is tevékenykedő szakembert szerződtetett a távozó Fekete Ádám helyére a Kaposvári KK. A szakember legutóbb az NB I./B csoportos HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatát készítette fel hazánkban.

Nikola Lazics edzői pályafutása Szerbiában kezdődött, 2004-ben pedig a Vojvodina vezetőedzőjeként – a klub fennállása óta először – bronzérmet szerzett a csapattal az élvonalban.

Nikola Lazics komoly tapasztalattal bír a magyarországi férfikosárlabda terén. A 58 esztendős edző légiós játékosként a zalaegerszegieket erősítette. Ott lett edző is és 2019 novemberéig mindvégig a magyar bajnokság A csoportjában tevékenykedett. A leghosszabb ideig a ZTE kispadján ült. A nagy rivális Falco KC Szombathely alakulatával érte el legnagyobb sikereit. A sárga-feketékkel 2009-ben a bajnoki elődöntőben csatázhatott.

Azt azt követő szezonban, 2010-ben a Magyar Kupa döntőjéig vezette a vasi gárdát. A szombathelyi évek után dolgozott a Naturtex-SZTE Szedeák, majd a Jászberényi KSE vezetőedzőjeként is. Előbbieket előbb a rájátszásba vezette, majd a 2016/2017-es szezonban egészen a Magyar Kupa bronzérméig meneteltek a Tisza-partiakkal. Utóbbiakkal szintén a klub fennállásának legjobb helyezéseként 2018-ban az ötödik helyen végzett a magyar élvonalban. A kaposvári játékosokat tehát – igaz eddig ellenfélként -, de jól ismeri a tapasztalt tréner. A felek megegyeztek a közös munkáról, amely egyelőre a bajnoki szezon végéig szól.

A találkozót szerdán 18 órakor rendezik Oroszlányban, a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban. A mérkőzés a vonatkozó járványügyi előírások értelmében szurkolók nélkül, zárt kapuk mögött zajlik majd.

Ezen a találkozón a Szőke Balázs, Filipovics Gordan edzőkettős meccsel majd, ők is készítették fel a somogyi gárdát a találkozóra.

Az oroszlányiak annak ellenére nem szerepelnek rosszul a bajnokságban, hogy az eddig lejátszott tizenegy mérkőzésükből hetet elvesztettek. Az élcsapatokkal szemben is nagyot harcoltak és rendre csak tíz ponton belüli vereségeket szenvedtek. Legutóbb a sereghajtó Jászberényi KSE csapatát fogadták és igazolva a papírformát magabiztos, 115–72-es diadalt arattak. Jól összerakott, harcos csapatról van szó, melyet nagyon nagy bravúr lenne saját otthonában megverni. Remélhetőleg a kaposváriak szeretnék megmutatni. hogy az eddig látottaknál többet tudnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!