tragédia

2020.07.19. 13:51

Meghalt egy ejtőernyős Somogyban

Életét vesztette egy ejtőernyős, akit mentőcsapatok is kerestek. Kinyílt az ejtőernyő, de már nem tudott szerencsésen landolni.

Sonline

Óvári Timót tűzoltó hadnagy, a Somogy megyei Katasztrófavédelem szóvivője megerősítette: egy ejtőernyős eltűnéséről kaptak riasztást, akit földi és légi úton kezdtek keresni.

A Kötél Egyesület is bekapcsolódott a keresésbe, végül a sármelléki repülőtér helikopteres mentőszolgálata találta meg az ejtőernyős holttestét Juta és Hetes között. A helyszínelés még tart, a baleset áldozatáról annyit tudni, hogy egy nő, és feltehetően nem nyílt ki az ernyője. A rendőrség vizsgálatot indított, hogy kiderítsék, mi történt, légi közlekedés rendjének veszélyeztetése miatt indítottak eljárást.

Frissítés!

19:54

Közösségi oldalán írt a Kötél Speciális Mentőegyesület a vasárnapi bevetésről. A jelzést a déli órákban kapta az egyesület, hogy egy ejtőernyős veszélybe került. – A bajbajutott hölgy felkutatására nagy erők érkeztek: rendőrök, katasztrófavédelem, tűzoltók és természetesen a bajbajutott társai is helyszínre érkeztek – írták. A Kötél drónnal, egy quaddal és egy terepjáróval segítette a felderítést. Az OMSZ mentőhelikoptere is a levegőből pásztázva a területet lett figyelmes egy fán fennakadt ernyőre. A helyszínre majdnem egy időben érkezett a segítség a levegőből. Sajnos a balesetet szenvedett hölgyön segíteni nem tudtak.

16:28

A 38 éves fóti nő rendkívül tapasztalt ugró volt.

Fotó: Lang Róbert
Fotó: Lang Róbert
Fotó: Lang Róbert
Fotó: Lang Róbert

Megkérdeztük a kaposújlaki ejtőernyős szakértőket, hogy mitől gabalyodhat össze egy ejtőernyő kötélzete. Mivel jól irányítható, akár hosszan siklani képes ernyőről van szó, valószínűleg nem a szél okozhatta, és a technikai probléma is kevéssé valószínű. Ebben a tragikus esetben a furcsa az volt, hogy probléma esetén a főernyőt eldobhatta volna az ugró, és a mentőernyőt használja, de itt nem ez történt. Emiatt felmerülhet, hogy az ugró esetleg rosszul lett vagy megszédült ugrás közben, és ekkor úgy kapaszkodott az egyik irányító fogantyúba, hogy megránthatta és így csavarodhatott össze az ernyő. Ezek azonban feltételezések, de ha volt az ugrón testkamera, a felvételből sok minden kiderülhet a tragédia okáról.

15:55

Videón mutatjuk a baleset helyszínét.

 

15:45

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság fotóin mutatjuk a közelebbi helyszínt. A képekből kiderül, hogy az ejtőernyő kinyílt.

15:12

Információink szerint egy 38 éves Fóton élő nő az áldozat.

14:00

A repülő Kaposújlakról szállt fel, az ejtőernyősök dél körül ugrottak ki az AN 2-es repülőgépből. – Nem az ejtőernyővel volt probléma – mondta a Sonline.hu-nak Kornyik Csaba, a repteret üzemeltető cég vezetője. – A kollégám arról tájékoztatott, hogy teljesen nyitott volt a kupola, tehát az ernyő kinyílt utána bepörgött és azután történt a tragédia. Egyelőre nem tudjuk mi történt, ha volt rajta kamera, a felvételek alapján utólag ki fog derülni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!