Megyei időjárás

2024.05.02. 07:55

A felhős reggel záport hozhat napközben, de napsütés is várható

Csütörtökön délelőtt felhősebb égbolt várható szórványosan előforduló mérsékelt esőkkel, záporokkal Somogyban.

Fotó: Zamrznuti tonovi

Délután a nyugati és a középső országrészben várható változóan napos-gomolyfelhős ég, de a Dunántúlon és a Duna alsó szakaszának térségében kedvezővé válik a légköri helyzet helyi, esetenként hevesebb záporok, egy-egy zivatargóc kialakulásához. Továbbra is élénk, olykor erős lökésekkel kísért szél fúj. Kissé csökken a hőmérséklet, de fülledté válik a levegő. Éjszaka ismét egyre többfelé megnövekvő felhőzetre, illetve szórványosan, de nagyobb valószínűséggel az ország délnyugati felén kialakuló záporokra van kilátás.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel 11,
csütörtök délután 20,
péntek reggel 10 fok körül alakul.

Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. (forrás: met.hu)

 LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Pénteken egy ciklon alakíthatja időjárásunkat, nyugaton már hideg-, keleten még melegfronti hangsúllyal. Általában erősen felhős, vagy borult időre, és többfelé kialakuló esőkre van kilátás. A hőmérséklet a nyugati országrészben jelentősen visszaeshet, míg keleten még csak néhány fokos lehűlés látszik valószínűbbnek.

- Szombaton délen és keleten lehet több napsütés, másutt azonban sok felhőre és szórványos záporokra, zivatarokra lehet számítani. A légmozgás gyengének ígérkezik. Nyugaton visszamelegszik a pénteki hűvös időhöz képest.

- Vasárnap az ország keleti részein nő meg az esélye záporok, zivatarok kialakulásának, a Dunántúl jelentős részén már nem valószínű csapadék, viszont ott várható hűvösebb idő is.

- Hétfőn már keleten is hűvösebb lehet az idő, és még mindig számítani kell többfelé esőre, záporesőre, helyenként zivatarra. A felhők lesznek túlsúlyban. A Dunántúlon erős ÉNY-i szél fúj.

- Kedden, szerdán előreláthatólag tartósabban napos, mérsékelten gomolyfelhősödő, stabilabb légköri helyzet alakul ki. Mérsékelt, gyenge légmozgás valószínű. (forrás: eumet.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!