Helyi közélet

2022.07.10. 21:00

Pörgős ritmusokkal alapoztak, még a Fradi is eljött ünnepelni

A városnapon nyitásként a Detonic után a Hooligans koncert alapozta meg a kiváló hangulatot, a barcsiakon kívül sokan jöttek a közeli településekről is.

Harsányi M.

Fotó: Muzslay P.

Szombaton este Keresztes Ildikó lépett fel, míg a rég letűnt korok szerelmeseit a Dráva Múzeumba várták. 
– A technika múltja, a múlt technikája című tárlatot Vesznerné Csicsai Ildikó, a Móricz Zsigmond Művelődési Központ vezetője ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Lemezjátszók a hatvanas-hetvenes évekből, s egy komplett sorozat a korabeli televíziókból, a Kékesen kívül több mára elfeledett modellt böngészhettek a látogatók. Velence de Lux, Harmónia, Melodia és Orion: ízelítőül néhány rádiómárka azok közül, amelyeket kiállítottak, s írógépek és fényképezőgépek is gazdagítják a tárlatot. Siszler István, a tárlat egyik szervezője szerint tanulságos felidézni a rohamos technikai fejlődést, amely az elmúlt évtizedeket jellemezte. Az idősebbeknek egyfajta nosztalgia lehet a rendezvény, s a mobiltelefon és internet bűvöletében élő fiatalok is számos meglepetéssel szembesülhetnek. Harsányi M. 
 

Együtt rúgták a bőrt az öregfiúkkal


Vasárnap a sporté volt a főszerep. A családi futáson kívül apa-fia focimérkőzés is szerepelt a programban. Nagy várakozás előzte meg azt a közönségtalálkozót, melyre a Ferencváros játékosait hívták meg, ezt követően Barcs–FTC öregfiúk labdarúgó-mérkőzésen szurkolhattak a drukkerek. 
 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában