Önkormányzati választások

2024.01.22. 13:47

Indulás előtt áll a Független Somogyért

Arról értesültünk, hogy egy új szervezet méretheti meg magát a júniusi önkormányzati választásokon Somogyban, ugyanis megindult egy szerveződés, amelynek az a célja, hogy összefogja a helyi ellenzéki erőket, hogy közösen felvehessék a versenyt a Fidesszel.

Kovács Gábor László

Fotóillusztráció

Fotó: Hüvösi Csaba

A Független Somogyért nevű formáció a vármegyei listán szerepelne a tervek szerint, és olyan ismert, önmagukat függetlenként meghatározó, de lényegében több ellenzéki párthoz is kötődő politikusokat és polgármestereket tömörítene, mint Steinmetz Ádám, aki a Jobbik országgyűlési képviselője volt. Ormai István nagyatádi polgármester pedig a Somogyért Egyesület színeiben is politizált. Sütő László marcali polgármester megválasztását az ellenzéki pártok támogatták, Lengyel Róbert siófoki polgármester ugyan egy civil egyesület nevében lett legutóbb a város első embere, de csak azzal a feltétellel indult, hogy valamennyi ellenzéki párt – a DK-val az élen - őt támogatja. Vélhetően az akkori alku következtében a képviselők is ellenzéki pártok tagjai vagy azok szimpatizánsai. Telefonon kerestük az érintetteket, hogy tőlük érdeklődjünk, igaz-e a hír. 

alakulófélben a Független Somogyért

Steinmetz Ádám azt állította, hogy nem tud a Független Somogyértről, de azt elismerte, hogy a neve időről-időre felmerül a választások előtt. Rebesgetik, hogy Marcaliban vagy akár Balatonkeresztúron indulna, de egyelőre nem kötelezte el magát. Ez azonban nem jelenti azt, hogy sehol sem indul, hiszen a politikában „soha ne mondjuk, hogy soha”, és bár másfél éve távolabbról követi a közéletet, az olimpiai bajnok vízlabdázónak továbbra is szívügye a térség sorsa. Lengyel Róbertet, Siófok polgármesterét nem sikerült elérnünk. Érdekesség, hogy a Somogyért Egyesület a hétvégén tartotta tisztújító közgyűlését, ahol  hetedszer is elnökké választották Gyenesei Istvánt, aki ekkor azt mondta, hogy súlyos betegsége ellenére maradt még elegendő ereje a feladatokhoz. Nem tudni, hogy az alakulófélben lévő Független Somogyért és a Somogyért Egyesület milyen viszonyban állna egymással.  

             

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában