Helyi közélet

2024.04.29. 12:18

Gyakorlatozott a Látrányi Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület, sikeresen levizsgáztak

A látrányi önkéntes tűzoltó és életmentő egyesület éves minősítő gyakorlata az egykori pusztaszemesi laktanyában zajlott.

Kovács Gábor László

Műszaki mentési és tűzoltási, továbbá életmentési feladatok elé állították az önkénteseket. A gyakorlat az a helyzetet jelenítette meg, hogy az épületben bontási munkálatok közben a feltételezések szerint lángra kaptak a faanyagok és más szigetelések. A füstben két ember eltűnt.  A segítségül érkező látrányi tűzoltók útját azonban keresztezte egy kidőlt fa.

 Miután eltávolították az akadályt az úttestről, folytatták vonulásukat. A füsttel teli épületet teljes védőfelszerelésben vizsgálták át. Rövid idő alatt megtalálták a sérülteket, és kimentették őket, majd megakadályozták a lángok továbbterjedését. A feladatok végrehajtásakor egy jól összeszokott, a szakma szabályait szem előtt tartó csapat működött, így az egyesület tagjai továbbra is önállóan bevethetőek Látrány, Visz, Somogytúr és Somogybabod védelmében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában