Újítás

2024.01.03. 14:55

Székely Tibor a Rákóczi FC új vezetőedzője

Hivatalos közleményben tudatta a harmadosztály Dél-Nyugati csoportjában szereplő Kaposvári Rákóczi FC, hogy Székely Tibor veszi át a családi okok miatt távozó Horváth Rudolf pozícióját a csapat élén.

Klein Péter Nándor

Ahogy arról már korábban beszámoltunk Horváth Rudolf családi okokra hivatkozva kérte a szerződése felbontását, a kaposvári klub vezetősége pedig az indokokat elfogadva a 2023. december 15.-ével, közös megegyezéssel megszüntette a szerződését.

Az NB III. Dél-Nyugati csoportjának hatodik helyén telelő Kaposvári Rákóczi FC azonban nem maradt sokáig vezetőedző nélkül, ugyanis a klub szerdai közleményében megnevezete, hogy a legmagasabb edzői végzettséget, az UEFA Pro Licence-t nemrég megszerző Székely Tibor irányítja a folytatásban a zöld-fehéreknél folyó szakmai munkát.

– A klub vezetőségének választása, a több jelölt közül a jelenleg 56 esztendős, tapasztalt, pro licence képesítéssel rendelkező Székely Tiborra esett – áll az előző évben száz éves jubileumát ünneplő Rákóczi közleményében. – Azzal az elvárással, hogy a csapat helyezésben és játékban is lépjen előre a folytatásban, valamint szakmailag teremtse meg annak a lehetőségét, hogy a klub magasabb szintre kerüljön.

A Rákóczi közleménye arra is kitér, hogy a szakmai stáb összetételét illetően további változás nem történt, így az új vezetőedző munkáját Horváth Miklós segíti másod-, Gyenes András pedig kapusedzőként.

Székely Tibor neve nem ismeretlen a magyar labdarúgást kedvelők számára, hiszen még aktív játékosként utánpótlás-válogatottságig vitte, majd a katonaéveit – melyeket a Honvéd Kötelesnél töltött – követően megfordult a BKV, az Építők, az ESMTK, a Volán és a Szigetszentmiklós csapatainál. Utóbbinál kezdte az edzői pályafutását. A szakember 2010 októberétől 2011 novemberéig Aczél Zoltán segítőjeként dolgozott a Haladás élvonalbeli labdarúgócsapatánál, majd 2014 áprilisáig Artner Tamás másodedzője volt a szombathelyieknél. Ezt követően az NB II.-es Szigetszentmiklós edzője volt, aztán Artner Tamás másodedzőjeként az NB I.-es Dunaújvárosnál dolgozott, majd a másodosztályú Ajka trénerévé nevezték ki. Ezután másfél évig a győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémián tevékenykedett, mielőtt fél évig az akkor második ligás ZTE-nél ismét Artner Tamás munkáját segítette. A követő időszakot az Ferencvárosi TC utánpótlás akadémiáján töltötte, majd egy egészen új kihívás következett az életében, hiszen két éven át a női élvonalban érdekelt Haladás-Viktória csapatát irányította. Legutóbb pedig a Veszprémi FC USE szakmai igazgatójaként dolgozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában