Lemondás

2023.11.26. 20:21

Lemondott a Rákóczi vezetőedzői posztjáról Horváth Rudolf

Mindenkit meglepett a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője, Horváth Rudolf, aki PTE-PEAC elleni bajnoki győzelmet követő sajtótájékoztatón bejelentette, családi okok miatt nem folytatja a munkát a zöld-fehérek kispadján.

Klein Péter Nándor

Előző év júniusában érkezett a Rákóczi élére Horváth Rudolf. A fiatal tréner az nagy erővel vetette bele magát a vezetőedző megbiztatásába, ami az első felnőtt bajnoki idénye után a nyolcadik helyre volt elegendő. Az új évad sem indult könnyedén, azonban pár fordulót követően érezhetően egy pozitív változáson ment át a csapat, amely elindult felfelé, s egyre jobb játékot mutatott. Az ősz végére már minden a helyére került, a csoport legjobbjának otthonából is ponttal távozott a Rákóczi, majd hengerelt az évadzáró mérkőzésen, ami után váratlan bejelentést tett Horváth Rudolf.

– Hetek óta lehet látni, hogy folyamatosan jövünk fel, így számítottam arra, hogy megszerezzük a győzelmet – mondta a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Azt gondolom, a helyzetek száma alapján megérdemelten nyertünk. Az őszi szezon nehezen indult, de most sajnálom, hogy véget ért. Örültem volna még pár fordulónak, hiszen a nem túl jó rajt után kialakult a csapat magja és másfél év után végre felfelé tudunk tekinteni. Családi okok miatt a PEAC ellen vezettem utoljára a csapatot, de úgy gondolom, jó helyzetben, becsülettel adom át a helyemet. Van jövőkép, sok fiatal, saját nevelésű játékos alkotja a keretet, ami a későbbiekben biztosíthatja az osztályváltást.

Horváth Rudolf a hatodik helyen adja át a zöld-fehérek irányítását, de azt egyelőre még nem tudni, hogy kinek. A tréner 62 mérkőzésen át irányította a Rákóczi, mellyel kereken harminc győzelmet aratott, illetve 14 alkalommal szerzett pontot.

– Másfél évvel ezelőtt nagy reményekkel érkeztem, hiszen egy életben egyszer adódik ilyen lehetőség – mondta Horváth Rudolf. – Prukner László (a Kaposvári Rákóczi FC elnöke – a szerk.) pedig életem lehetőségét kínálta fel. Megtiszteltetés volt egy ilyen tradicionális klubnál vezetőedzőként dolgozni, de azt is tudni kell, hogy sokszor volt nehéz helyzetben a csapat, álltunk a szakadék szélén, többször csak egy nüanszon múlt a folytatás, de végig bíztam a játékosokban, azokban, akik most a gerincet alkotják. A napi munka fokozatosan vált egyre jobbá, egyre könnyebbé, de a leendő gyermekem miatt úgy döntöttem, hogy a családom közelében szeretnék lenni. Ha ezt a koncepciót folytatja a klub, akkor hamarosan lehetőség adódik a feljutásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában