Kajak-kenu

2024.04.19. 10:22

A hazai ízek hozzájárulnak a jó teljesítményhez

A horvátországi Rogotinban készültek a versenyszezonra a Kaposvári Vízügyi SC kajak-kenusai, akikre hazai környezetben, a Deseda tavon vár majd az első nagy kihívás.

Klein Péter Nándor

Fotó: Kaposvári Vízügyi Sport Club

Már hagyományosan a Horvátországban, a Neretva folyó torkolatánál fekvő Rogotin városában készülnek fel a versenyszezonra a Kaposvári Vízügyi SC sportolói, akik ezúttal is több száz kilométert eveztek az edzőtábor alatt. 
– Tíz napot töltöttünk el Rogotinban, remek körülmények között – mondta Faludy András, a Kaposvári Vízügyi SC vezetőedzője. – Nagyszerű időjárás fogadott bennünket, hiszen már a tengerben is lehetett fürdeni, bár délutánonként néha felerősödött a szél és ilyenkor még a skite-osok is megjelentek a vízen. A szállás ezúttal sem okozott csalódást, ahogy az étkezés sem, hiszen utóbbiról az édesanyám gondoskodott. A hazai ízek pedig hozzájárultak a még jobb teljesítményhez. A tervezett munkát elvégeztük, emellett pedig még két kirándulás is belefért a programunkba.

Fotó: Kaposvári Vízügyi Sport Club

A kaposváriak alapozása tehát remek munkával zárult, így bizakodóan tekintenek előre a versenyszezonra. 
– Az alapozásunk végső fázisát követően egy kicsit vegyesen kezdjük a felkészülést, hiszen Rajnics Bence már gőzerővel edz a kvalifikációs világbajnokságra, a para szakágban – mondta a versenyzőkről Faludy András. – Szerafin Zsófival közösen úgy döntöttünk, ebben az évben is a maratonra fókuszálunk, hiszen az olimpia miatt szinte mindenki az 500 méteres távra készül. Skobrák István is, de ennek ellenére felkészülési jelleggel rajthoz áll a Vígh Sándor Emlékversenyen. Kohulák Máté 14 éves kora ellenére remek időket ment az edzőtáborban, ami nagyon biztató előjel. 

Fotó: Kaposvári Vízügyi Sport Club

Az ország legjobbjai érkeznek a Desedára 

A Vígh Sándor Emlékversenyre évről-évre a maraton szakág világsztárjai neveznek. Minden bizonnyal az idei, április 28-ai maraton évadnyitón is az ország legjobbjait láthatjuk küzdeni egymással.
– A visszajelzések alapján Kiszli Vanda és Boros Adrián is rajthoz áll, de rajtuk kívül az összesen nagy maratonistára számítunk, hiszen nekik ez egy remek felmérő a magyar bajnokság előtt – tette hozzá Faludy András, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség versenysport bizottságának elnöke. – A pályára is úgy alakítjuk ki, hogy a világjátékokhoz hasonlóan húsz kilométer vár rájuk, nyolc futószakasszal. 
A Kaposvári Vízügyi SC ezúttal rendezett verseny központja április 28-án is a desedai, Fekete István Látogatóközpont lesz, ahonnét remekük követhetők majd a vízen zajló, minden bizonnyal nagy izgalmakat hozó események. Az egyesület tájékoztatása szerint Vígh Sándor csónakháznál található emléktáblájának koszorúzására a verseny előtti napon, szombaton kerül majd sor. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában