Kosárlabda

2024.04.17. 21:04

Újabb vereségével egyre nehezebb helyzetben a Kaposvári KK

Idegenbeli vereséggel folytatta alsóházi szereplését a Kometa Kaposvári KK, mely ezúttal is szoros végjátékban maradt alul az Atomerőmű SE Paks vendégeként.

Ahogyan a hétvégén, az MVM OSE-Lions vendégeként, úgy szerda este, az Atomerőmű SE Paks otthonában is szoros végjátékban szenvedett négypontos  vereséget a Kometa Kaposvári KK, mely továbbra is legponterősebb játékosa, a sérüléssel bajnlódó Remy Abell nélkül küzd a bennmaradásért.

Szoros első játékrész után a szünetben ezúttal is Dalibor Damjanovic együttesénél volt az előny, a második felvonásra pedig mintha befűztek volna egy korábbi összefoglalót, ugyanis a szezon folyamán, immáron sokadik alkalommal maradt az öltözőben a Kometa Kaposvári KK, mely 31–16-ra elbukta a harmadik játékrészt. 

Az utolsó tíz percre így tizenhárom pontos előnnyel futott ki a somogyi együttes, mely küzdeni akarásból ismét jelesre vizsgázott, de más kérdés, hogy ez önmagában nem ér pontot, pontok nélkül pedig nem lehet bennmaradni az élvonalban. A fordításhoz ezúttal Filipovity Márkó extra teljesítménye – 33 pont, 10 lepattanó és 1 assziszt – is kevés volt, így a végén a házigazda paksiak örülhettek egy a szempontjukból nagyon fontos győzelemnek.


Atomerőmű SE Paks–Kometa Kaposvári KK 92–88 (23–23, 21–23, 31–16, 17–26)
Paks, ASE Sportcsarnok, V.:Praksch P., Földesi Á., Dr. Németh P.
Atomerőmű SE: Ihring 16/9, Géringer G. 3/3, Clarance 22/9, Nicholson 21/9, Wooten 10. Csere: Eilinsgfeld J. 7/3, Knowles 8, Kékesi K. 3/3, Dorogi G. 2, Radics G. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

Kometa Kaposvári KK: Krnjajski B. 6, Eaddy 10/6, Paár M. 5/3, Filipovity M. 33/15, Koprivica 7. Csere: Jean-Marie 14, Halmai D. 4, Szőke B., Jackson 9/3, Puska B. Vezetőedző: Dalibor Damjanovic Edzők.


Mestermérleg

Sebastjan Krasovec: – Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, kemény összecsapás volt, pont amire számítottunk. A harmadik negyedben sikerült nagyobb előnyt kidolgoznunk, de az utolsó 4 percben elvesztettük a fókuszt és a sérülések miatt rövid rotációval is kellett dolgoznunk. Minden hibánkat kihasználták a végjátékban, de talán ma szerencsésebbek voltunk, ráadásul Ihring extra dobásának köszönhetően tudtuk tartani az előnyünket. Fontos győzelem a mai, de még messze vagyunk a végétől, készülünk az Oroszlányra.
Dalibor Damjanovic: – Gratulálok a Paksnak és a csapatomnak is. A Paks nagyon jó csapat, úgy gondolom, hogy ha a szezon során nincs ennyi sérültjük, akkor egészen biztosan nem a Play-out-ban kötnek ki, ha őszinték akarunk lenni nem ide való csapat. Meg vagyok elégedve a csapatommal, küzdöttünk, mindenki száz százalékot adott bele. Egy kiélezett találkozó volt a mai egészen a 25. percig, ott a Paks meg tudott lépni, viszont a pozitívum az, hogy nem adtuk fel még ekkor sem, a végéig küzdöttünk, ahol nem volt szerencsénk, hiszen Ihring extra hárompontosával eldőlt a mérkőzés.


A Kometa Kaposvári KK szombaton 18 órakor javíthat hazai pályán az Egis Körmend ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában