Járvány

2020.03.11. 14:45

A járvány miatt Ferenc pápa csak virtuális audienciát tartott (videó)

Ferenc pápa a koronavírus-járvány okán szerdán csupán virtuális audienciát tartott, amelyet egyenes adásban közvetített az olasz köztévé, és amelyet az interneten is élőben lehetett követni.

A pápának ez volt az első ilyen „távközléses” megnyilatkozása. Ferenc többnyire a Szent Péter téren tart általános audienciát, amely tízezreket vonz.

Ezúttal üres volt a tér, mivel a Vatikán is tartja magát a ragály terjedése ellen hozott karanténhoz és egyéb intézkedésekhez, így a tömegrendezvények elnapolásához.

Ferenc rögtönzött mondandójában mindenekelőtt megköszönte az egészségügyi dolgozók kitartó munkáját, tolmácsolta együttérzését a járvány betegeivel, de kitért arra is, hogy a világ ne feledkezzen a szíriai menekültek sanyarú helyzetéről a török-görög határon.

A pápa tíz pap társaságában – akik közül többen más nyelveken tolmácsolták szavait – a pápai könyvtárban ülve beszélt.

A 83 esztendős Ferenc pápa keddi reggeli vatikáni miséjén ugyanakkor azt kérte a papoktól, hogy „legyenek bátrak”, és látogassák meg az új koronavírussal megfertőződött betegeket.

Olaszországot sújtja Kína után a leginkább a ragály: kedd estére már 631 halottja volt a járványnak, a bizonyítottan a kórtól fertőzöttek száma pedig tízezer fölé emelkedett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!