Balatonszabadi

2024.04.27. 12:09

Házhoz megy a Zenede - interaktív könnyűzenei ismeretterjesztő koncert és hangszersimogató

A Házhoz megy a Zenede könnyűzenei előadássorozat és zenei misszió 2012-ben azzal a céllal jött létre, hogy a 20. század könnyűzenéjének fejlődését mutassa be a blues, swing, beat, soul, rock, pop zenei stílusok érintésével.

Sonline.hu

Fotó: Hüvösi Cssaba

Az országjáró turné Pop-legendák és Rock-legendák elnevezésű műsorát elmúlt 12 évben több mint 200.000 általános iskolás és középiskolás gyermek láthatta. Bordás Józsefnek, a zenei misszió vezetőjének célja a felnövekvő generáció számára ablakot nyitni a zene sokszínűségére és ösztönözni a gyermekeket a hangszeren való tanulásra az élőzene fennmaradásának és a play-back-mentes muzsikálás reményében.

Művészek:

  • Bordás József: A Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum művészeti vezetője, Artisjus-díjas, zenetanár, dob-művész
  • Baricz Gergő: Az X-Faktor felfedezettje, zenetanár, a pop-hazai rock élet szerves része, a Kőbányai Zenei stúdió énektanára, a 2023-as jubileumi István a Király előadások Koppánya
  • Nagy Zoltán: A Fiesta - Csordás Tibi zenekar tagja, számos pop produkció gitárosa
  • Kovács Felicián: Kovács Kati és a Wellhello együttes zongoristája, billentyűse
  • Köpöncei Dániel: basszusgitáros magyarországi és felvidéki produkciók tagja, a lottó show zenekarának és Feke Pál produkcióinak basszusgitárosa

Az esemény látogatása ingyenes.

A Petőfi Kulturális Program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában