Innováció és technológia

2022.06.26. 06:00

Tíz startup képviseli hazánkat a világ egyik legjelentősebb technológiai eseményén

Magyarországot a Collision konferencián, a világ egyik legjelentősebb technológiai eseményén Torontóban képviselik – mondta a közmédiának adott interjúban Vass-Salazar Mária, Magyarország ottawai nagykövete.

A diplomata kiemelte: a rendezvénysorozat számos új üzleti kapcsolatot kínál a résztvevő magyar cégeknek, amelyek reményei szerint kapukat nyitnak meg a kanadai piacon történő érvényesülés útján, „amihez a nagykövetség minden támogatást megad”.

Vass-Salazar Mária hangsúlyozta, hogy Magyarország nagyköveteként prioritás számára az innováció és technológia terén való magyar-kanadai együttműködés erősítése. „Büszkeséggel tölt el, hogy kezdeményezésünkre magyar stand nyílt az innovatív technológiák világszinten kiemelkedő fórumán, a Collision 2022 Konferencián, és olyan startupok képviselhetik hazánkat, melyek a nemzetközi versenyben is eredményesen állják meg a helyüket” – fogalmazott.

A tíz magyar startupot egy kétkörös folyamat során választották ki, ahol a szakmai felkészültség és a már elért eredmények mellett „a célpiaci relevanciát”, valamint az angoltudást is figyelembe vették a bírálók – mondta Kölkedi Krisztián, a válogatást és a részvételt szervező Express Innovation Agency vezérigazgató-helyettese.

„Megtiszteltetés, hogy egy ekkora volumenű fórumon, mint a Collision társszervezőként részt vehetünk” – erről beszélt Balla Sándor, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség kanadai regionális irodájának ügyvezető igazgatója. „Büszkeséggel tölt el minket, hogy a magyar startupok a világ legszínvonalasabb cégei között mutatkozhatnak be, és jó eséllyel törhetnek be a kanadai piacra. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt kapcsolatainkkal és kollégáinkkal minél inkább elősegíthessük.”

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!