Kaposvár

2024.04.26. 13:23

Új aszfaltos utat építenek Kaposvár kisgáti városrészében

A megnövekedett járműforgalom és a lakók kérésére aszfaltos utat építenek a kisgáti városrészben, a Rege és a Guba Sándor utca közötti szakaszon.

Marosi Gábor

Kaposvár madártávlatból

Fotó: Lang Róbert

A beruházásról Szita Károly Kaposvár polgármestere és Vörös Péter önkormányzati képviselő-jelölt tartott közös sajtótájékoztatót pénteken. A polgármester az eseményen elmondta, a kisgáti városrész Kaposvár egyik legdinamikusabban fejlődő területe, ahol nemcsak családi házak épültek az elmúlt időszakban, hanem több vállalkozás is betelepült.

A kisgáti városrészről a négysávos útra jelenleg csak az Ond vezér úton keresztül lehet kihajtani. Reggel és délután azonban jelentős megnő a forgalom, ami miatt az autósoknak sokat kell várakoznia. Ezért is döntöttek úgy, hogy a Guba Sándor utca irányába 274 méter hosszan aszfaltos utat építenek, a jelenleg is használatos földút helyére. Az út mellett közvilágítás és járda is lesz. A kivitelezésnek még az idén nekiállnak. Szita Károly hozzátette, földeket is vásárolt az önkormányzat a Kisgáton, ezeken lakóterületeket alakítanak majd ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában