döbbenetes hagyomány

2018.02.11. 11:11

Az olimpia alatt is árulnak kutyahúst Dél-Koreában

Bár a hatóságok nem szeretnék, hogy a turisták lássák a piacon árusított ebeket, a vendéglátóhelyek állítólag vonakodnak eleget tenni a tiltásnak.

A Szöultól nem messze lévő Szongnam város piacán úgy árulják a kutyákat, mint nálunk a csirkét – ketrecben, élve vagy feldolgozva, nyersen vagy levesként – közli az európai szemmel megdöbbentő tényt a Daily Mail. Az ázsiai országban a kutyahús ugyanis jogilag egyfajta „szürke zónában” helyezkedik el: a hatóságok a hagyományok miatt hivatalosan nem tiltják be, de – érthető okokból – nem is nagyon reklámozzák.

Bár a szokások változóban vannak, a koreai emberek egy része megszokásból vagy babonából továbbra is fogyaszt időnként kutyahúst, mivel a hiedelem szerint rendkívül egészséges (például a libidót is fokozza).

Ebben azonban egyre kevesebben hisznek, így a phjhongcshangi téli olimpia szervezői igyekeznek mindent megtenni azért, hogy az országba érkező turisták kevesebb szörnyűséggel szembesüljenek.

A piacokon árusító kereskedőket és a helyi étterem-tulajdonosokat azonban mindez nemigen hatja meg. Ezért, bár nyugati szemmel valóban szörnyűségnek tűnik, a kutyahús a tiltás ellenére egy ideig még biztosan a kínálat része marad.

Borítókép: AFP PHOTO / Ed Jones

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!