Vakmerőség vagy zsenialitás

2018.06.26. 12:09

Kíváncsi, milyen vízbe ugrani hatvan méterről? (videó)

A brazil-svájci extrém műugró, Lazaro Schaller a Pisai ferde torony méretét is meghaladó magasságból vetette le magát, s ezzel új világrekordot állított fel.

A 27 éves sportoló 2015. augusztus 4-én a svájci Maggia-völgyben vállalkozott rá, hogy leugrik egy 58.8 méter magas szikla tetejére épített pallóról, egy természetes, nyolc méter mély tavacskába – adja hírül a CsupaSport. A szabadesés 3.58 másodpercig tartott, a Laso becenévre hallgató extrém sportoló pedig 123 km/órás sebességgel zuhant a mélybe.

„Ugyanolyan volt, mintha egy huszonöt méteres sziklára mentem volna fel, és ugrottam volna le róla. Az egyetlen különbség az idő, amit a levegőben töltesz” – mondta Laso, aki számos kanyont ismer már a környéken, miután húsz-harminc méteres sziklákról ugorva ott gyakorolt.

A portál cikke szerint a hónapokig tartó felkészülés során Schaller és csapata számos alapos elemzést végzett, a bokának kedvező fapallón gyakoroltak, és tesztelték a szerintük legnagyobb elérhető sebességet is. Nem hibáztak. Az extrém sportoló ezzel az ugrásával egyébként a svájci Olivier Favre 1987-es világrekordját döntötte meg, csaknem öt méterrel ugrott magasabbról.

Borítókép: Lazaro Schaller a 2017-es svájci extrém sziklaugró bajnokságon.

Forrás: AFP / Fabrice Coffrini

Ezek is érdekelhetik