london

2019.09.14. 09:00

Leszbikus pingvinpár fogadott örökbe egy gendersemlegesnek mondott pingvint

A kis pingvinbabára nem erőltetik rá sem a hím, sem a nőstény nemet.

Forrás: Shutterstock

„Leszbikus” pingvinpár fogadott örökbe egy gendersemlegesnek mondott pingvinbabát a londoni Sea Life London akváriumban. A kis pingvint még tojás korában bízták a két nőstény pingvinre, akik közösen kezdtek gondoskodni róla, miután megszületett – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség alapján az Origo.

A Sea Life London tájékoztatása szerint a nőstény és hím pingvinek viselkedése nagyon hasonló, így nem csoda, hogy azonos nemű pingvinek közösen tudnak gondoskodni egy utódról. Azonban bizonyos különbségek mégis megfigyelhetőek a különböző nemű pingvinek magatartásában.

Az akvárium dolgozói most elhatározták, hogy a kis pingvinbabára nem erőltetik rá sem a hím, sem a nőstény nemet, hanem gendersemlegesen nevelik.

Különbség van a gender és a nemiség között. Ami az akvárium kolóniáját illeti, eltérően kezeljük őket, attól függően, hogy nőstények vagy hímek. Ezzel a pingvinfiókával szeretnénk megadni lehetőséget a vendégek számára, hogy találkozzanak az adott élőlénnyel, és megismerjék a személyiségét, mielőtt előzetesen bármilyen nemi szerepet rendelnének hozzá

– mondta el Charlotte Barcas, a Sea Life London munkatársa a Sky News műsorában.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!