Járvány

2021.02.13. 18:10

Elpusztult a lahóri állatkertben született két fehértigriskölyök

Az állatok boncolása során azonban kiderült, hogy a kölykök súlyos fertőzésben szenvedtek, tüdejük és légcsövők szokatlan mértékben károsodott.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Vélhetően Covid-19 betegségben elpusztult két 11-hetes fehértigriskölyök a pakisztáni Lahór állatkertjében – közölték az intézmény vezetői.

A ritka kölykök szervezete január 30-án mondta fel a szolgálatot, négy nappal azután, hogy kezelni kezdték őket a macska panleukopenia nevű vírusbetegséggel, amely gyakori Pakisztánban és a macskák immunrendszerét veszi célba.

Az állatok boncolása során azonban kiderült, hogy a kölykök súlyos fertőzésben szenvedtek, tüdejük és légcsövők szokatlan mértékben károsodott. A patológusok arra jutottak, hogy az állatok az új típusú koronavírus okozta betegségben pusztultak el.

Az állatkertnek meggyőződése, hogy a tigriskölykök a koronavírus-pandémának estek áldozatul, amely már 12 256 emberéletet követelt Pakisztánban – mondta a Reuters hírügynökségnek az intézmény igazgatóhelyettese, Kiran Szalim.

Bár a tigriskölykökön nem végeztek PCR-tesztet, az állatkert munkatársit letesztelték a koronavírusra, és közülük hatnak, köztük a tigrisek gondozójának pozitív lett a tesztje – közölte az igazgatóhelyettes.

A tesztelés eredménye megerősíti a boncolás következtetését. A kölykök valószínűleg az őket gondozó és etető személytől kapták el a fertőzést – mondta Kiran Szalim.

A pakisztáni állatkertek hírhedtek a rossz életkörülményekről, az iszlámábádi állatkertet nemrég be is zárták, mivel nemzetközi botrányt okoztak az ott uralkodó állapotok, az állatok tömeges pusztulása.

Állatvédők a fehértigriskölykök haláláért is az állatkerti illetékesek feltételezett hanyagságát tették felelőssé.

Az ARY News pakisztán hírportál úgy értesült, hogy tesztelték az állatkert többi lakóját is, de nem találtak más koronavírus-fertőzött állatot.

A két kölyök pusztulásával nem maradt fehértigriskölyök a lahóri állatkertben. Egy testvérük már röviddel a születése után elpusztult.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!