francia sikk

2017.09.04. 17:47

Így teheti otthonosan elegánssá a nappalit

Változtatna, de nem tudja, hogyan? Pedig egy kis rafinériával biztos a siker.

Francia sikket idéző nagyvárosi enteriőrre vágyik? Csak egy csipetnyi skandináv ötletességre és némi nőies rafinériára lesz szüksége.

Az enteriőr alapját a hasonló árnyalatú, szinte azonos mélységű színkombinációk adják, így egyszerre különleges és otthonos az összhatás.

Padlizsán, szilva, hamu, grafit, ibolya

Amennyiben a sötét tónusok a bútorkárpiton, a függönyön vagy a szőnyegen jelennek meg, fontos, hogy a padló és a plafon egy világosabb (pl. szürke) keretet adjon a helyiségnek.

Színpadias díszek

Használjon rojtokat, bojtokat, zsinórokat, szegélyeket a kárpitok díszítéséhez! Bátran kombinálja a hasonló tónusú, de különböző anyagfajtákat: jöhet a brokát, a bársony, vagy akár a selyem is.

Karakteres elemek

A kiegészítő színek és a minták megválasztásánál is legyen merész, és törje meg az egytónusú színpalettát egy-egy domináns árnyalatú kiegészítővel!

A finom eleganciát tovább fokozhatjuk jól kiválasztott vintage kiegészítőkkel, okosan elhelyezett fényforrásokkal, kristály- és üvegtárgyakkal, míves gyertyatartókkal, illetve aranyozott vagy sárgaréz kellékekkel is. A glamour hatást megtörhetjük néhány 50-es évekbeli, funkcionalista, skandináv bútordarabbal vagy egy-egy természetes anyagú kiegészítővel (pl. marhabőr szőnyeggel).

Címkék#nappali

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!