édesszájúaknak

2017.10.11. 20:15

Így készül az amerikai palacsinta

A banános-diós változatot pár perc alatt összedobhatja.

Az amerikai palacsinta már jó néhány éve megvetette a lábát. A sütőporral gazdagított tésztából szivacsosabb állagú, kisebb, de magasabb palacsintákat tudunk sütni, amelyeket nem töltünk, inkább csak rétegzünk a különféle lekvárokkal, öntetekkel, krémekkel és gyümölcsökkel. Íme a Mindmegette szuper diós-banános változata!

Hozzávalók:

1 bögre liszt

1/4 bögre apróra vágott dió

3 ek cukor

1 ek sütőpor

1/2 tk őrölt szerecsendió

1/2 tk őrölt fahéj

1/2 tk szódabikarbóna

1/2 tk só

1 bögre mandulatej

2 db túlérett, összetört banán

1,5 ek olvasztott vaj

1/2 tk vaníliakivonat

1 db tojás

olívaolaj

Elkészítése:

1. Egy tálba összekeverjük a lisztet, a vágott diót, a cukrot, a sütőport, az őrölt szerecsendiót és fahéjat, a szódabikarbónát és a sót.

2. Egy másik tálban habverővel összekeverjük a mandulatejet, a villával összetört banánt, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatatot. Hozzáadjuk a tojást, felverjük, és összeöntjük a lisztes keverékkel. Alaposan összekeverjük, majd olívaolajjal kikent palacsintasütőbe kanalazunk egy kis adag tésztát, és a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=HBepkIxt-Gc

Borítókép: Pixabay

Ezek is érdekelhetik