könnyed vacsora

2017.11.18. 06:00

Ínyenceknek: tárkonyos szarvas raguleves

Bátran kísérletezzen a vadhússal!

Eddig ódzkodott a vadhústól? Pedig nem kell félni tőle. A Fanny magazin következő receptje szarvasból készül, igazán hamar megvan és biztosan telitalálat lesz.

Hozzávalók (4 személyre):

400 g szarvas apróhús

1 fej vöröshagyma

2 ek olaj

2 ág friss tárkony

2 db babérlevél

½ fej karalábé

½ db zellergumó

1 db sárgarépa

1 db fehérrépa

150 g tejföl

¼ db citrom

1. A húst gondosan tisztítsuk meg. A hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra. A hússal együtt pirítsuk meg a felforrósított olajon. Sózzuk meg, majd öntsünk a húsalaphoz annyi vizet, hogy két ujjnyira ellepje azt. Forraljuk fel, a keletkező habot kanalazzuk le. Adjuk hozzá a tárkony lecsipkedett és felaprított leveleit, a babérleveleket, továbbá a megtisztított és felaprított zöldségeket.

2. Főzzük az egészet 30-35 perc alatt puhára. Keverjük a tejfölt egy kevés levessel simára, majd csorgassuk a keveréket a többi leveshez. Végül ízesítsük a citrom kifacsart levével.

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Egy adag: 200 kcal

Borítókép: nenetus / Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik