Szabadidősport-sorozat

2020.07.29. 11:14

Indul a Nyuszi-futás a tokiói olimpia jegyében

Kovács István hosszútávfutó, az eseménye szervezője az utóbbi években határon túli településekre is ellátogat.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Sergey Novikov

Az idén 25. alkalommal kerül sor a Nyuszi-futásként ismert szabadidősport-sorozatra, melyet önerőből szervez a mezőfalvai Kovács István, ezúttal a tokiói olimpia jegyében.

A hosszútávfutó, aki 1998-ban elfutott a finnországi Rovaniemibe, és megkapta a Mikulás-nagykövet címet, az utóbbi években határon túli településekre is ellátogat.

Az idei sorozat a Magyar Olimpiai Bizottság védnöksége alatt indult Újra úton az olimpiai fáklya! szlogennel – a koronavírus-járvány miatt a szokásos tavaszi időpont helyett nyáron.

Kovács István tagja volt a 2008-as pekingi játékok magyar fáklyavivőinek és az ott kapott ereklyét mindig magával viszi a programokra. A Fejér megyei települések óvodái, iskolái mellett a nyári táborokban is megmozgatja a gyerekeket, akik rajzaikkal és írásaikkal üzenhetnek a jövő évre halasztott játékokra készülő versenyzőknek az olimpiai naplóban.

Vajdasági helyszínekre is ellátogat a sportember, elsősorban a székesfehérvári önkormányzat támogatásával.

A futás mellett szerepel a programban élménybeszámoló, olimpiai kvíz, beszélgetés a sportolás fontosságáról, sportszerek ajándékozása az intézményeknek.

Kovács István önerőből szervezi a kistérségi programokat a gyerekek részére – a Nyuszi-futás mellett télen a Mikulás-futást -, évente 60-65 helyszínre jut el, többségükre kerékpárral.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!