Gazdaság

2014.01.20. 10:10

Kiállítás három és fél hektáron

Promóció 2014. január 29. és február 1. között ismét együtt kerül megrendezésre az AGROmashEXPO és az AgrárgépShow a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A kiállítások iránt ismét nagy az érdeklődés, a kiállítók ezúttal megtöltötték a teljes területet, a tavalyinál is nagyobb, azaz nettó 35.000 négyzetméteren várják a látogatókat.

(c)

TELJES PIACI KÖRKÉP
A széleskörű szakmai összefogásnak köszönhetően a lehető leggazdagabb kínálatot tekinthetik meg a látogatók. A tavaly novemberben a hannoveri AGRITECHNIKA-n bemutatott újdonságok közül is több gép Magyarországon először itt mutatkozik majd be. Itt látható majd az Év Traktora is, a Claas Axion 850 univerzális traktor.

Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow együttes megrendezésével olyan komplex rendezvény jött létre, mely az agrárágazat hazai csúcsrendezvénye. A hazai  piaci kínálat megjelenik e kiállításon a legnagyobbaktól a legkisebbekig, a gépektől az inputon át a logisztikáig. Ez a kínálati gazdagság a látogatói szám ugrásszerű növekedését is hozta, hiszen tavaly már 45.000 agrárgazdasági szakember, gazdálkodó jött el, hogy még a munkák előtt tájékozódjanak az újdonságokról, lehetőségekről.
Az AgrárgépShow keretein belül megjelenik a hazai gépforgalmazók színe-java, köztük a nagy, piacvezető cégekkel.

Az AGROmashEXPO az input-gépesítés-logisztika hármasát szem előtt tartva mindhárom tematikában egyre szélesebb választékot mutat be. Növekszik a vetőmagok és egyéb szaporító anyagok, a növényvédő szerek, műtrágyák, kártevő mentesítő anyagok kínálata, de az agrárelektronika, méréstechnika, automatizálás témakörében is egyre több kiállító jelenik meg.
Az AGROmashEXPO-n belül a hazai gépgyártók (MEGOSZ) tagjai ismételten nagyszabású bemutató keretében vonultatják fel a hazai gépgyártás újdonságait.

TERMÉKFEJLESZTÉSI DÍJAK

A kiállításhoz kapcsolódóan ezúttal is meghirdették a szervezők az AGROmashEXPO-AgrárgépShow Nemzetközi Innovációs és Hazai termékfejlesztési Díjat, melyekre az AGROmashHEXPO, AgrárgépShow, Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet 2014 kiállítások valamennyi kiállítója pályázhatott az elmúlt három évben (2011-től kezdődően) kifejlesztett és Magyarországon forgalomban levő, korszerű termékkel.

Az érdeklődésre jellemző, hogy rekordszámú, 40 pályázat érkezett. A pályázatok értékelésében a hazai mezőgazdaság jeles oktatói, kutatói, gyakorlati gazdálkodói és felhasználói mellett szakújságírók is részt vettek. Döntésük alapján 14 cég kapott díjat, a díjazottak listáját lapunkban külön ismertetjük.
A Díjakat – immár hagyományosan – a kiállítás első napján, január 29-én, a megnyitó ünnepség keretében fogják ünnepélyesen átadni.

Díjazott cégek és termékeik:

INPUT KATEGÓRIA

Nemzetközi Termékfejlesztési  KÜLÖNDÍJ:
• Optimum® AQUAmax® hibridkukorica vetőmag (Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft.)

Hazai Termékfejlesztési KÜLÖNDÍJ:
• NATUR MICRO talajkondicionáló (Natur Agro Hungária Kft.)

GÉPESÍTÉS KATEGÓRIA

Nemzetközi Termékfejlesztési NAGYDÍJ:
• Claas Axion 850 univerzális traktor (Axiál Kft.),
• Hidraulikus motorfék koncepció (Dorker Kft.)

Nemzetközi Termékfejlesztési KÜLÖNDÍJ:
• Lamborghini Nitro középkategóriás traktor (Auditker Kft.),
• Horsch Pronto 6 DC szemenkénti adagolású gabonavetőgép (Axiál Kft.),
• Sulky X40-X50 műtrágyaszórók (Axiál Kft.),
• Case IH Magnum CVX traktor (Invest Kft.),
• Krampe Bandit 750 lehordóhevederes pótkocsi (Sióagrár Kft.)

Hazai Termékfejlesztési NAGYDÍJ:
• IRSA-THERM 50 faapríték tüzelésű automata kazán (Dolina Kft.)

Hazai Termékfejlesztési KÜLÖNDÍJ:
• Altherm bálatüzelésű kazán és fűtési rendszer (Altherm Kft.),
• Kühne NK 4000 nehézkultivátor (Kühne Zrt.)

LOGISZTIKA KATEGÓRIA

Nemzetközi Termékfejlesztési NAGYDÍJ:
• FieldNet preciziós öntözőgép távvezérlő (Magtár Kft.),

Hazai Termékfejlesztési NAGYDÍJ:
• Omikron OVK kameravezérlésű kultivátormozgató egység (Omikron Kft.)


SZAKMAI TÁMOGATÁS, GAZDAG PROGRAM

 
Az esemény rangját többek között annak is köszönheti, hogy itt jelenik meg a legtöbb hazai cég, itt mutatkozik be Magyarországon a legtöbb külföldi kiállító, és komoly szakmai támogatást tudhat maga mögött mind a Vidékfejlesztési Minisztérium, mind a szakmai szervezetek részéről. Szakmai támogatásukkal 2014-re is jelentős eseményt szervez a HUNGEXPO Zrt.

Előzetes a tervezett programból:

Január 30.
• GOSZ Szántóföldi Szakmai Nap konferencia
• A lengyel mezőgazdasági gépek piaca – a lengyel nagykövetség szervezésében
• Mi terem a neten? 2014 – Ügyfélszerzés mérhető eszközökkel – az agroinform.hu szervezésében
• V. agrármarketing és -média nap – a Magyar Mezőgazdaság Kft. szervezésében
     
Január 31.
• Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett program
• A hazai mezőgépszeti kutatás-fejlesztés legújabb eredményei

A részletes program az AGROmashEXPO honlapján megtekinthető.

TÁRSKIÁLLÍTÁSOK

Társkiállításként 2014-ben is csatlakozik az AGROmashEXPO, AgrárgépShow mellé a Magyar Kert (parkok, kertek fenntartásának, művelésének gépei, eszközei) valamint a Szőlészet és Pincészet (technológiát felvonultató) szakkiállítás. A három szakterület együttes bemutatkozása a látogatók számára is kiemelkedő lehetőség, hogy egy időben, egy helyen tájékozódjanak az aktualitásokról, trendekről, újdonságokról.

NYITVA TARTÁS
A kiállítás jövőre – a széles kínálat és a megnövekedett látogatói igény miatt – hosszabb nyitva tartással várja az érdeklődőket:
2014. január 29-31. 9,00-18,00
2014. február 1. 9,00-17,00

Bővebb információ: agromashexpo.hu, agrargepshow.hu

2014. január 29. és február 1. között ismét együtt kerül megrendezésre az AGROmashEXPO és az AgrárgépShow a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A kiállítások iránt ismét nagy az érdeklődés, a kiállítók ezúttal megtöltötték a teljes területet, a tavalyinál is nagyobb, azaz nettó 35.000 négyzetméteren várják a látogatókat. (c) -->

Ezek is érdekelhetik