fejlesztés

2021.12.02. 10:00

Ismét régi ipartelepek újulnak meg Kaposváron

Újabb iparterületek felújítását jelentette be Szita Károly, Kaposvár polgármestere. A városvezető szerdán vállalkozókkal találkozott, hogy megvitassák az infrastruktúra-fejlesztés lépéseit.

K. G./Sonline

Jövőre új források nyílnak meg a régi iparterületek fejlesztésére Kaposváron, így több mint egymilliárd forintot fordíthat az önkormányzat három elavult ipartelepének fejlesztésére. Az egyik a Nyár utcában van, a másik kettő a Pécsi utcában. Egyebek mellett ez is kiderült azon a szerda délutáni fórumon, amelyre a donneri vállalkozókat hívta Szita Károly polgármester, hogy kikérje a véleményüket arról, hogyan javíthatnának a helyzetükön. – Az önkormányzat ugyanis csak arra akar fejlesztési forrást költeni, ami megkönnyíti a vállalkozások életét – mondta.

Korábban már elkészültek a munkák a Videoton ipari parkban, a Raktár utcában jelentős fejlesztéseket hajtottak végre és a SÁÉV telep is teljesen megújult. Ezzel azonban nincs vége a fejlesztéseknek, hiszen a Donnerben megújulhat a volt IKV telep és kettő Pécsi utcai iparterület.

Az előzetes tervek szerint hamarosan az egész donneri városrész megújul, a volt IKV-telep Nyár utcai, két hektáros területét 350 millió forintból építhetik újjá. Tervbe vették, hogy felújítják az utakat, megoldják a csapadékvíz-elvezetést, a csatornázást, a gyors internetcsatlakozást és a gázbekötést, valamint kiépítik a közvilágítást az ipartelepen.

A kisvállalkozók nevében Magyar László elmondta, mindez nagy segítség, mert sok mindent nem tudnak önerőből megoldani. A munkálatok jövőre kezdődhetnek el, és áthúzódhatnak 2023-ra is.

Ezek is érdekelhetik