elismerés

2020.02.11. 14:00

Mocz András lett Az Év Agrárembere

Az Év Agrárembere lett növénytermesztés kategóriában Mocz András. A somogyi szakember meglepetten fogadta a rangos elismerést és a jövőben is azon dolgozik, hogy a klíma védelmének érdekében felhívja a figyelmet a zöldfelületek fontosságára.

Góz Lilla

Tíz különböző kategóriában keresték idén Az Év Agráremberét. A hétvégén tartott gálaesten egy somogyi szakember munkáját is díjazták.

– Mind a hármunkat felhívták a színpadra és ott derült ki, hogy a szakmai zsűri döntése alapján növénytermesztés kategóriában én kaptam meg a rangos elismerést – mondta el Mocz András. A somogyi szakember 1997 óta foglalkozik erdőtelepítéssel Somogyszobon és környékén. Több mint húsz év alatt összesen 2000 hektár új erdőt hozott létre és 4000 hektár tervezését végezte. A tizenegy hektáros csemetekertjében évente 3–5 millió erdészeti szaporítóanyagot állít elő. Családjával háromszáz hektáron foglalkozik növénytermesztéssel is. Munkáját 2008-ban az agrártárca a Magyar Erdőkért Díjjal ismerte el. Nagyon fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást. Támogatja évek óta a helyi polgári védelmet, erdei iskolájukban pedig tavaly kilencszáz gyermeknek beszélt a termőföld szeretetéről és a környezettudatos gazdálkodásról.

– A jövőben is szeretném a Föld klímájának megőrzése és védelmének érdekében a zöldfelületek létrehozását támogatni, irányt mutatni, hogy gyermekeink is élvezhessék a természet nyújtotta csodákat – mondta el Mocz András. Megjegyezte: kiemelt figyelmet kell szentelni a növénytermesztés területén a precíziós és az öntözéses gazdálkodásnak.

Az Év Agrárembere versenyt idén hatodik alkalommal hirdették meg. Idén több, mint 100 jelöltből 54-et választott ki a zsűri, akik közül 30 szakember került a döntőbe. A szervezők célja évről évre az, hogy felhívja a figyelmet azokra az agrárszakemberekre, akik példaértékű teljesítményt nyújtanak, nem csak a gazdasági, termelési területen, hanem nagy hangsúlyt fektetnek a társadalmi szerepvállalásra és sokat tesznek a közjóért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában