emlékezetes pillanatok

2020.04.17. 19:40

Király Gábor: nem lehetett könnyű 26 évet hetven percbe sűríteni

A magyar labdarúgó-válogatottban 108 szereplésével holtversenyben rekorder Király Gáborról dokumentumfilm készült.

Hungary's 40-year old goalkeeper Gabor Kiraly waves as he is welcomed by fans during the friendly football match between Hungary and Sweden at the Groupama Arena in Budapest on November 15, 2016. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Attila Kisbenedek

„Számomra is érdekes volt, hogy egy-egy ember mit gondol rólam, például az általános iskolai testnevelés-tanárom” – mondta az M1 aktuális csatornának az egykori kapus a róla készült dokumentumfilmről, amelyet szombaton 19 órától az M4 Sporton mutatnak be.

A 44 éves sportember elárulta,

összesen 32 megszólaló van a műben, közülük Dárdai Pál és Bernd Storck többször is visszatér.

Előbbivel már az ifjúsági válogatottban, majd a Hertha BSC-ben is együtt szerepelt, később pedig szövetségi kapitány lett a nemzeti együttesnél. Utóbbi a berlini klub pályaedzőjeként szemelte ki őt a Hertha számára, majd több mint tíz évvel később szintén szövetségi kapitánya lett.

Király arról is beszélt, hogy a produkció a magyar szövetség (MLSZ) támogatásával készült,

a címe pedig 108, ami a válogatottságainak számára utal,

ez pedig végigkíséri az egész filmet.

„A film minden pillanata emlékezetes számomra. Igyekeztünk úgy válogatni, hogy a közvélemény számára kevésbé ismert jelenetek is benne legyenek”

- mondta Király, aki 882 mérkőzésen lépett pályára, ezek közül is lesznek jelenetek és szituációk a filmben, így a Bajnokok Ligájából és a válogatottból is.

A szombathelyi hálóőr az interjúban arról is beszélt, egyetlen célja volt, hogy minél több találkozón lépjen pályára, amelyek tapasztalatát a jövőben át tudja adni a fiataloknak.

„A maximumot kisajtoltam a pályafutásomból”

- zárta szavait Király, aki 18 éven át futballozott külföldön, ebből hét esztendőt Berlinben, ötöt Münchenben, négyet pedig Londonban töltött, utóbbit két csapatnál, a Crystal Palace-nál és a Fulhamnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!