Bulvár-celeb

2023.10.05. 16:51

Csisztu Zsuzsa a gyilkos kór ellen harcol

A műsorvezető nagyon fontosnak tartja az őszinteséget, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a betegség megelőzésére.

Forrás: TV2

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, erre igyekezett felhívni a figyelmet a műsorvezető, s közben elárulta, a családjában jelenleg is ezzel a betegséggel küzdenek.

Csisztu Zsuzsa nagyon fontos dologra hívta fel követői figyelmét az Instagram-oldalán. 18 esztendővel ezelőtt a műsorvezető édesanyja a legádázabb kórral folytatott hosszas küzdelmet, ám a harcban sajnos alulmaradt. Zsuzsa részben emiatt döntött úgy, hogy a közösségi oldalán teszi közzé az ezzel kapcsolatos érzéseit, hogy miért is olyan fontos a prevenció.

A Metropol megkereste Zsuzsát, és arra kértük, néhány mondatban mondja el a gondolatait.

– Édesanyámat a mellrák és annak szövődményei miatt veszítettük el, és a környezetünkben most is van olyan hölgy, akiért izgulunk. Nem lehet azt mondani, hogy ez nem csapkod az ember körül

– kezdte a műsorvezető, és hozzátette, a történtek fényében még inkább kötelességének érzi, hogy vigyázzon magára nemcsak önmaga, hanem a családja miatt is.

– Egyszerűen muszáj tudomásul venni, hogy ha mi nem megyünk el orvoshoz, más nem fogja megtenni helyettünk. Ez egy olyan kötelezettség, amire az igény belülről kell, hogy jöjjön. Sajnos sok példa van arra, amikor valaki a klasszikus struccpolitikát követi, miszerint „ameddig nem tudom, hogy mi van odabenn, addig jó”, holott nem ez jelenti a megoldást – magyarázta, és hozzátette, a rendszeres szűrés nagyon fontos, hiszen a betegség korai felismerése életet menthet. Ráadásul ebben a tekintetben nagyon gyorsan fejlődik az orvostudomány, ami olyan új eljárásokat hozott, hogy az öt–tíz éve még gyógyíthatatlan helyzetekre is megoldást jelent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában