Bulvár-celeb

2023.11.09. 12:09

Magyar celebre csapott le a NAV: nem fizetett adót pikáns képei után

Felnőtt tartalmú képek és videók internetes feltöltéséből mintegy 15 millió forint bevételt szerzett az a „celeb”, akinél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jogkövetési vizsgálatot végzett; az adózó a bevételét elmulasztotta feltüntetni a bevallásaiban.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: kitzcorner

A NAV azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a „celeb” egy brit közösségi platformról szerezte a jövedelmét, méghozzá úgy, hogy a „formás idomokról” készült képeket, videókat havidíj fejében tekinthették meg a rajongók, de további díjért egyedi kéréseket is megfogalmazhattak.

A közösségi oldal a „kreatív” tartalomgyártókat és „rajongóikat” hozza össze – írták az online felületről.

Úgy folytatták, hogy a tartalomgyártó korábban adószámot váltott ki tevékenységéhez, azonban a képek feltöltéséből származó bevételét nem tüntette fel a bevallásaiban.

A NAV megkereste a számláját vezető pénzintézetet, és a banki kivonatokon világosan látszott a külföldi jövedelem.

A jogkövetési vizsgálat hatására a híresség a bevallásain önellenőrzést végzett, amelynek nyomán mintegy hárommillió forinttal növekedett a fizetendő adója.

Az ilyenkor kötelező önellenőrzési pótlék lerovásával az adóbírság, a mulasztási bírság és a késedelmi pótlék alól is mentesül az adózó – írták.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában