Tőzsde

2017.07.19. 08:26

Az MNB felfüggesztette a Kulcs-Soft részvények tőzsdei kereskedését

Szerdától átmenetileg felfüggesztette a Kulcs-Soft részvények tőzsdei kereskedését az MNB, mivel a kibocsátó megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat. A moratórium addig marad érvényben, ameddig a Kulcs-Soft Nyrt. közzé nem teszi a jegybank által előírt rendkívüli tájékoztatást − közölte a Magyar Nemzeti Bank.

A Magyar Nemzeti Bank piacmonitoring közben észlelte, hogy a Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. saját weboldalán, illetve a Budapesti Értéktőzsde honlapján vezetői feladatokat ellátó személy által kötött ügyletre vonatkozó információkat hozott nyilvánosságra. A társaság ugyanakkor a jegybank által működtetett hivatalos közzétételi helyen elmulasztotta közzétenni a rendkívüli tájékoztatást, bár ez szintén jogszabályi kötelezettsége lett volna.

A Kulcs-Soft Nyrt. mulasztása miatt az MNB haladéktalanul tájékoztatást kért a kibocsátótól. A társaság nyilatkozata és az MNB rendelkezésére álló egyéb bizonyítékok alapján a jegybank megállapította, hogy a Kulcs-Soft Nyrt. − a társaság érdekkörében felmerült okból − átmenetileg képtelen az MNB által működtetett hivatalos közzétételi hely használatára.

A jegybank a jogsértő állapot megszüntetéséig függesztette fel a Kulcs-Soft Nyrt. részvényeinek forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén. A jogsértő állapot megszüntetését követően az MNB feloldja a moratóriumot.

Címkék#moratórium

Ezek is érdekelhetik