Költséghatékony

2018.05.04. 13:45

Pénzügyi adataggregátor nyerte el a FinTechShow díját

A győztes termék, az Aggreg8.io személyes és céges pénzügyi adatokat gyűjt össze elektronikusan és oszt meg harmadik feles szolgáltatókkal.

Egy pénzügyi adatgyűjtő megoldást, az Aggreg8.io-t választották a második alkalommal megrendezett FinTechShow legígéretesebb fejlesztésének – erről pénteken adott tájékoztatást a konferenciával egybekötött versenyt szervező FinTechGroup.

A magát fintech tanácsadóként meghatározó cég közleménye szerint az Aggreg8.io személyes és céges pénzügyi adatokat (például banki tranzakciós és közműszámla adatokat) gyűjt össze elektronikusan és oszt meg harmadik feles szolgáltatókkal.

A megoldással az ötletgazdák szerint számos ma működő folyamat (például hitelbírálat, könyvelés, számlabefizetés) válhat egyszerűbbé, gyorsabbá és költséghatékonyabbá a jelenleg ismert hagyományos megoldásokhoz képest.

A győztes csapat fejlesztői, Mudri György és Gémes Tamás a közlemény szerint elmondták: a projektjükkel hamarosan a környező országokban is megjelennek.

A versenyre összesen közel negyvenen neveztek, főképp már valamilyen formában működő startupok. Közülük tizenketten a nagyjából négyszáz fős konferencia hallgatósága előtt is bemutathatták innovációjukat.

Lemák Gábor, a FintechGroup igazgatója megjegyezte: a magyarországi bankok megmozgatták a fejlesztői közösségeket, hiszen 2016 óta csaknem ötszáz ötlet és prototípus köszönhető az innovációs programjaiknak – olvasható a közleményben.

Azt is hozzátették: a biztosítók közül is egyre többen különböző inkubátor és startup programokat indítottak az elmúlt években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!